Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"PANKERATIVA"

Napravili "rijaliti" o
pomirenju Srba i Albanaca

Autor: A. O. | 27.01.2013 - 13:18:00h | Komentara: 4

„Pankerativa“ je neobičan pokušaj da se, kroz formu „rijaliti šoua“ promoviše ideja pomirenja Srba i Albanaca, a reditelji ovog serijala su sinoć u Alternativnom kulturnom centru u Gračanici poslali poruku mira i tolerancije.

“Saradnja koja je tako normalna stvar je u ovom vremenu postala nenormalna. Ovim serijalom želimo da povratimo ono osnovno osećanje među ljudima - bliskost. Da povratimo ljubav i obnovimo prijateljstva”, objašnjava osnovnu ideju iz koje je nastao šou, režiser i producent Nenad Maksimović.

Snimak sa projekcije

Snimak sa projekcije "Pankerative"| Foto: KiM

Kosovski rijaliti šou “Pankerativa” počinje rečima “onda je Bog poslao pankere da povrate ljubav i prijateljstvo”, a sam serijal sastoji se iz četiri dela u kojima dve grupe, Srba i Albanaca, “Liver” (Jetra) i “Change” (Promena) dobijaju različite zadatke koje treba da reše pre drugog tima.
Neki od ciljeva su pronalaženje restorana “Montenegro house” (Crnogorska kuća) u Prištini, a ima apstraktnijih, kao što je molba stanovnicima ovog grada da na belom platnu nacrtaju ono što im u životu fali.
Tok snimanja epizode koja traje nešto manje od pola sata, iznenadilo je i same učesnike.
“Da budem iskrena, nisam imala puno dodira sa Albancima, iako sam odrasla ovde. To tako funkcioniše, većina naroda odgajana je da mrzimo jedni druge.Upoznala sam jako zanimljive ljude. Najgore je bilo to što smo bili provocirani, odbijani, ljudi su čak prišli i hteli da nas biju, pa smo zvali policiju. Ipak sve ostalo je vrednije pažnje”, rekla je radiju “KiM” jedna od učesnica, predstavnica grupe “Jetra”, Marija Grbić.
"Bilo je jako zaniljivo i puno smo pili. Sve koje sam upoznao su jednostavno drugačiji. Imaju energiju koju odmah prepoznaješ", kazao je jedan od učesnika Nolji Sahaćiju.
Kraj ove neobične saradnje završio se srećno jer su vršnjaci uprkos napetoj situaciji u kojoj su odrastali izgradili međusobna prijateljstva, shodno poruci filma: “A pobednik, zar je to zaista bitno”.
 
Poslednji komentari
  • Ahmadinejad Vreme: 27.01.2013 14:32h

    Nikad nisam voleo pankere iako slusam rock i metal muziku i cesto sam izlazio na mesta na kojima su se i oni nalazili..A sad mi je jasno i zasto. Gomila needukovanih balavaca..Pomirenje...Pff..Kakva sprdacina..Al' Srbi ko Srbi..opet mrse m..

  • Nemanja Vreme: 27.01.2013 14:47h

    Podrzavam u potpunosti :) Make love not war :)

  • Makrijan Vreme: 27.01.2013 17:45h

    E svasta nekim ljudima pada na pamet a narocito ako je dobra napojnica... http://myhost1.micklemuckle.0lx.net/ http://srbin.info/2013/01/ludak-albanac-silovao-komsijinog-psa-u-njujorku-osucen-na-sest-godina-zatvora/

  • t.b Vreme: 03.07.2013 02:52h

    Definitivno mi smo najvece budale na svetu i najnaivniji narod sveta.Kakvo pomirenje???Vidite to od hrvata i albanaca necete cuti nikad,niti od bosanaca,mi smo stoka i to zesca.Nas ne treba zaliti.Cak je i Patrijarh to rekao,sramota ziva.Neka ide neka se on miri.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP