Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG AUTOMOBILA

Naprednjak prisvojio limuzinu "u stečaju"!

Autor: Ivana Kljajić | 08.05.2014 - 20:45:00h | Komentara: 5

Koordinator Srpske napredne stranke u Mladenovcu Goran Spasojević Azanjac pojavio se u ulozi samozvanog spasioca stečajne imovine „Keramike Mladenovac“ i policija ga je u aprilu zatekla kako u dvorištu zgrade u kojoj živi čuva „škodu superb“, službenu limuzinu pomenute firme s kojom nema nikakve veze! Sindikalni predstavnici, koji su slučaj prijavili policiji, tvrde i da je Spasojević čak vozio ovaj automobil iako od decembra nije registrovan. „Škoda“ je trenutno na policijskom parkingu, jer se slučaj još ispituje.

Goran Spasojević

Goran Spasojević Azanjac, poverenik SNS-a u Mladenovcu | Foto: Đorđe Kojadinović

Stečajni upravnik u „Keramici Mladenovac“ Dragi Stevanović za „Alo!“ priznaje da je automobil bio parkiran kod Spasojevića, koji mu je slučajno i komšija, ali i odbornik SNS-a u opštini, i da je to dozvolio iz bezbednosnih razloga! Na pitanje zašto je automobil preduzeća poverio privatnom licu, Stevanović kaže da je tu bio najbezbedniji, jer je mogao da ga vidi s prozora.

Škoda SUPERB

Greota da stoji u fabrici

- Ta „škoda“ je morala da bude pod obezbeđenjem, a u fabrici u tom trenutku nije bilo struje. Automobil je bio parkiran kod Gorana i pošto mi je komšija, ja sam vozilo mogao da vidim s prozora. Nema govora o otuđenju, jer je i ovaj automobil ušao u stečajnu masu. Niko ga nije vozio. Sada je u policiji i što se mene tiče, tamo je najbezbedniji - rekao nam je stečajni upravnik, a na pitanje zašto nije odmah ostavljen na tako bezbednom mestu, Stevanović nam je odbrusio da postavljamo nesuvisla pitanja. On nije umeo da kaže ni u kojem svojstvu se lokalni funkcioner SNS-a uopšte pojavio da zastupa interese „Keramike Mladenovac“.

- Koliko znam on je postupao u ime i za račun radnika. Pružao je logistiku da se pomogne fabrici. Ako vas interesuje ko ga je ovlastio, to morate pitati njega - poručio je Stevanović.

Keramika Mladenovac

Foto: Dimitrije Goll

„Keramika“ u stečaju

Inače, „Keramika Mladenovac“ privatizovana je 2008. i postala je vlasništvo konzorcijuma koji su činili „Inter gas“ iz Beograda i „Oil Bg“ iz Sofije, firme koju je marta 2013. kupio Bugarin Georgije Dimitrov. Mladenovačka fabrika od aprila je u stečaju.


Upitan o svojoj ulozi u slučaju „Keramika“ i

dobijanju limuzine na čuvanje, Goran Spasojević za naš list kaže da je reč isključivo o njegovoj brizi da se imovina fabrike sačuva.


- Automobil je bio ispred moje zgrade i nisam ga vozio. Stečajni upravnik me je pitao da li može tu stoji i ja sam naravno dozvolio. Ponosan sam što sam pomogao da „Keramika“ sačuva mali deo svoje imovine i što će ponovo dobiti šansu da na ovaj način pokrene proizvodnju i vrati radnike u fabriku - bilo je sve što je Spasojević želeo da kaže povodom ovog slučaja, na koji su i kroz tri krivične prijave upozorili predstavnici sindikata Dejan Gajić, Avdo Čardžić i Nebojša Urošević.

Prijavite zloupotrebe!

„Alo!“ poziva sve građane koji primete ovakvu ili sličnu zloupotrebu automobila koji pripadaju Vladi, lokalnoj samoupravi, javnom preduzeću ili preduzeću u stečaju da nas o tome obaveste na redakcijski telefon 011 20 20 120 ili elektronskom poštom na adresu aloonline@ringier.rs. Obećavamo da ćemo istražiti svaku vašu dojavu i insistirati da se bahati službenici i funkcioneri primereno kazne.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 08.05.2014 22:26h

    Mda... iz bezbednosnih razloga... A mi smo svi deca od 3 godine... Verovatno je dogovorena kombinacija za neki sitni kes pa je covek stavio auto u svoje dvoriste da zastiti investiciju... Smejurija...

  • JAPAJA Vreme: 09.05.2014 03:39h

    Evi ja prjavljujem najvecu misteriju i tabu tema ovog veka : Ruzica Djindjic.

  • Milos Janjic Vreme: 09.05.2014 09:38h

    E moj Vucicu, kad ti ovakav sljam pretenduje da bude predsednik opstine Mladenovac onda zaboravi svoje reforme u Srbiji. Pa sam ces sebi jamu da iskopas ako se ne budes otarasio ovakvih kao Spasojevic i njemu slicnima. Znaj samo jedno, srpska stara kaze - RIBA SMRDI OD GLAVE A NE OD REPA. On namerava da bude GLAVA jedne unistene opstine. Ispada ovako da naprednjake ne zanima da na sledecim izborima ponovo naprave ovakav fantastican uspeh vec mi se cini da zele da se vrate u opoziciju.

  • misho Vreme: 09.05.2014 11:38h

    ovako vučić misli:"borba protiv korupcije I organizovanog kriminala je srpsko planetarno pitanje broj jedan u kojoj niko neće biti izuzet izuzev članstva SNS.svi koji su u SNS ili su iz materijalnih pobuda pristalice, mogu biti svetnici kod tome,maje I mene.ima li neko nešto protiv".MUUUUUUUUUUUUUKKKKKK.srbijo ćuti stezaće kais još vise.

  • Pasji sin Vreme: 09.05.2014 11:44h

    Dragi Stevanović zvani Dragi Konj Nekada finansijski direktor Progresa iz Mladenovca. Poznat po tome što je u vreme galopirajuće inflacije isto tako izvezao jedan Kramer (radna mašina koju je Progres proizvodio po licenci) koji je tada vredeo 120.000 DM i lepo sačekao da mu vrednost izjede inflacija i otuđio za 10x manji iznos u korist ko zna koga. Zaista ima odlične reference za stečajnog upravnika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP