Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRIVIČNO DELO FALSIFIKOVANJA

Naprednoj osnovki preti pet godina robije

Autor: S. V. | 13.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 17

Zamenici predsednika Skupštine opštine Trstenik Heleni Stupljanin, za koju Ministarstvo spoljinih poslova tvrdi da nema diplomu srednje građevinske škole „Pavo Radan“ u Banjaluci, preti i do pet godina zatvora. Advokat Krsto Bobot objašnjava šta Krivični zakonik Republike Srbije predviđa za krivično delo falsifikovanja.

Helena Stupljanin

Helena Stupljanin

- Kazne se kreću do tri, odnosno do pet godina zatvora, ukoliko je reč o krivotvorenju javnih isprava, a diploma spada u to, pošto nju izdaje škola u okviru vršenja javnih ovlašćenja - priča naš sagovornik.


„Alo!“ je pre tri dana objavio lažno svedočanstvo i dopis Ministarstva spoljnih poslova u kojem se, nakon provera kod nadležnih u Banjaluci, a po zahtevu Ministarstva prosvete Srbije, tvrdi da „Helena Savković, rođena u Trsteniku, nije upisana u matične knjige za učenike i polaznike za srednje usmereno obrazovanje, niti u odeljensku knjigu IV-2, koja se vodila za školsku 1989/90. godinu, kao i da nema evidencije da je škola imenovanoj izdala Svedočanstvo o zavrešnom četvrtom razredu, kao ni Svedočanstvo o završenom obrazovanju“.
U istom aktu još stoji da je Republička Uprava za inspekcijske poslove iz Republike Srpske predmet dalje prosledila nadležnima u RS i Srbiji, među kojima i policiji, na dalje postupanje. Juče je reagovao i predsednik opštine Trstenik, najavljujući da će od nadležnih tzražiti da se reši ova afera. A iz SNS-a, čiji je Helena Stupljanin član, najavili su da će biti isključena iz stranke.
Poslednji komentari
  • dr Vreme: 13.02.2015 08:44h

    Ovo je sitnica samo svedočanstvo o srednjo o završenoj školi nije u redu. Koliko je kupljenih diploma na privatnim fakultetima u Srbiji. Nezvanično se zna kolika je cena ocene kod većine profesora,fakultete te vrste uglavnom završavaju loši srednjoškolci i to u rekordnom roku. Nakon dobijanja diplome ti "akademci" su uglavnom članovi vladajućih ili uticajnih stranaka,dobijaju veoma odgovorne dužnosti u društvu. Kada se sabere broj dipl.menadžera i analitičara u Srbiji koja ekonomski tone i vreme kada je imala najveći ekonimski rast i proizvodnju može se uočiti da tad nismo imali te privatne viskoškolske sisteme,ni menadžer,analitičare,ekonomiste i neznam kakve diplome . Naravno Srbija šuti obzirom da su u vlast sa veoma sumnjivim obrazovanjem i znanjem na svim nivoima.

  • marko Vreme: 13.02.2015 09:36h

    Jao ljudi nemojte, ako osudite nju ode i Toma, a mandat mu nije istekao.

  • Dragutin Vreme: 13.02.2015 09:38h

    Šta je sa predsednikom Privredne komore Beograd? 15 godiona na njenom čelu, a svi su znali da ima falsifikovanu diplomu!

  • bane Vreme: 13.02.2015 09:38h

    Sta mislite koliko ih ima takvih u Srbiji na povlascenim polozajima

  • cirko Vreme: 13.02.2015 10:08h

    sram da vas bude. ostavite zenu na miru vise!!! ko ste vi novinari da po nalogu opstinske vlasti u trsteniku trpate nekog u zatvor??? nece ono ovde jos dugo a videcemo kako cete posle da pisete. bruke jedne !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP