Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAŽIVANJE ALO! POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SREĆE

Narod srećan, a političari pate!

Autor: Ružica Kantar | 21.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Obični“ građani Srbije su mnogo srećniji i više znaju da uživaju u životu od političara i biznismena, pokazuje istraživanje koje je „Alo!“ sproveo povodom juče obeleženog Međunarodnog dana sreće.

Dok se političari i biznismeni žale  na stres i nezdrav život, običan  narod, uprkos praznim džepovima,  generalno se oseća sreć

Dok se političari i biznismeni žale na stres i nezdrav život, običan narod, uprkos praznim džepovima, generalno se oseća srećnim | Foto: Shutterstock

Za razliku od naroda, kojeg uglavnom brine „samo“ nedostatak novca, ali sreću pronalazi na svakom koraku, političari i privrednici tvrde da su izloženi velikom stresu i to, gle ironije, jer žele da mi budemo srećniji!

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dinkić: Ja sam srećan!


Zanimljivo, jedan od retkih političara sa kojim je „Alo!“ pričao, a koji je, kako se čini, potpuno srećan je bivši lider URS-a Mlađan Dinkić, koji je pre nekoliko dana podneo ostavku na mesto šefa stranke zbog loših rezultata na izborima.
- Srećan sam jer sam uvek radio samo ono što volim i u šta duboko verujem. Srećan sam i zbog toga što imam prijatelje, koji mi nikada nisu okrenuli leđa, a posebno sam srećan što imam izuzetnu ženu sa kojom već 22 godine delim i dobro i zlo, koja me razume i voli i koju ja neizmerno volim - poručio je Dinkić za „Alo!“.

- Svako ko je zdrav, treba da bude srećan. Međutim, ja to ne mogu da budem u potpunosti sve dok se ne normalizuje i dekriminalizuje život u Srbiji, a građani počnu da žive bolje - objašnjava Zoran Babić, član Predsedništva SNS-a, i dodaje da ga srećnim čine porodica, ali i kad Skupština donese dobar zakon.

Njegova koleginica Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS-a, voli da uživa u lepim i sunčanim danima i sa svojom porodicom, ali za to nema baš mnogo vremena.

- Političari žive izuzetno nekvalitetnim i nezdravim životom. Non-stop su pod stresom. Svakodnevno imaju milion sastanaka, poziva i obaveza - objašnjava ona.

Želeći da proverimo koliko su Srbi zaista srećni, kontaktirali smo i sa poslodavcima, ali ni oni nisu pokazali visok nivo zadovoljstva.

- Teško je biti srećan u zemlji u kojoj se jedva sastavlja kraj sa krajem, u kojoj institucije ne funkcionišu i u kojoj se oseća neraspoloženje i nedostatak pozitivne energije. Kod privrednika se oseća nezadovoljstvo i zbog toga što rade i po deset, 12 sati, od čega pola vremena utroše na birokratske i tehničko-organizacione stvari, koje su posledica nefunkcionisanja sistema, zbog čega nemaju vremena za sebe i svoje porodice.
U Srbiji oni koji pošteno posluju mnogo rade i imaju veoma malo vremena - objašnjava Dragoljub Rajić iz Unije poslodavaca Srbije. Isto tvrdi i biznismen Mirko Todorović, vlasnik kompanije „Todor“.

Mirko Todorić, vlasnik „Todora”

Mirko Todorić, vlasnik „Todora” | Foto: Petar Pavlović


- Ja sam iz radničke i skromne porodice. Iskusio sam i jednu i drugu stranu medalje i često se pitam kada sam bio srećniji. Da li sada ili ranije, kada nisam imao ništa i kada sam se radovao majčinom pasulju sa koprivama. Kad pogledam unazad, mislim da sam tada bio srećniji. Da bi se novac pošteno zaradio, potrebno je mnogo truda, rada i vremena, a kada se konačno zaradi, mnogo energije se ulaže da bi se sačuvao. Mudrost je znati kada stati - zaključuje Todorović za naš list.

Inače, Međunarodni dan sreće, koji je ove godine pao na prvi dan proleća, ustanovile su Ujedinjene nacije, a cilj ovog praznika je da se „poveća svest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti stanovnika u svetu“.

Narod sreću traži u malim stvarima

Sanja Vučković (23), Beograd
- Ja sam srećna. Volim svoju porodicu, imam dobre prijatelje, profesionalno sam ispunjena. Naravno, nisam svaki dan presrećna. To sve zavisi od dana do dana, ali generalno sam zadovoljna. Pre svega sam zadovoljna sobom, što mislim da je najvažniji uslov da bi se neko osećao srećnim.

Aleksandra Jeremić (24), Beograd
- Glamurozan život, pun para, skupocenih automobila, ekskluzivnih letovanja i gala prijema ne garantuje sreću. Što više imaš, više si pod stresom. Ja volim da se šetam po suncu i družim sa svojim prijateljima, a ne da me neke veće brige opterećuju i crpu mi energiju. Generalno sam srećna. Zaljubljena sam, imam dobre prijatelje i zadovoljna sam uspehom na fakultetu.

Dejan Đorić (27), Beograd
- Ponekad sam srećan, a ponekad nisam. To zavisi od dana, ali generalno sam zadovoljan. Često sam pod stresom na poslu i od toga mi dosta zavisi. Međutim, sreću treba tražiti u malim stvarima.

Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 21.03.2014 10:35h

    Politicari semnogo brinu za narod,stoga nisu srecni,trude se svim silama da narod pokradu i prevare.Posebno se brinu za narod uoci izbora, najvan narod poveruje i glasaa za one koji najbolje varaju,posle izbora politicari zaboprave predizborna obecanja.Sada su oni kopji su glasali za SNS jako srecni,ta sreca ce brzo nestati.Ovi najaci i 2012 svasta obecali a za dve godine bolrili se protiv korupcije a gospodja korupcija nikad jaca, obecali radna mesta a njih ne mozes ni lupom nacio, u javnom sektoru pozaposljavase svoje a sada zabranise zaposlkjavanje u cilju stednje.Ako stvarno zele stednju neka otpuste svoje iz javnih preduyzeca, depolitizuju javna preduzeca, smanje vozne parkove, ukinu uprave odboire,agencije, direkcije i ko zna sta jos.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP