Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUK U KUĆI OGNJANOVIĆA, TUGA I NEVERICA MEĐU TIJANINIM DRUGARIMA IZ ŠKOLE

Naš cvetić nije izdržao

Autor: R. K. | 19.07.2013 - 16:05:00h | Komentara: 0

U kući male Tijane Ognjanović, koja je u ponedeljak preminula u Hjustonu, gde je čekala na transplantaciju srca juče je vladala mučna tišina. Rođaci u crnini su tokom celog dana dolazili da izjave saučešće Tićinoj baki, deki i prabaki. Tih razgovor i po koji jecaj prekidali su tišinu u domu malog anđela u Rakovici. Devojčicini roditelji, Nebojša i Jelena, kako saznajemo, još uvek su u Hjustonu, odakle bi zajedno sa kovčegom deteta u subotu trebalo da stignu u Srbiju.

Tijana Ognjanović

Rođaci i prijatelji, juče su sve vreme pristizali u dom Ognjanovićevih u Rakovici | Foto: Miloš Perić

I u O.Š. „Ivo Andrić“, u koju je Tijana išla u prvi razred nekoliko meseci pre nego što joj se zdrastveno stanje toliko pogoršalo da je morala da odustane, vladala je sumorna atmosfera.

- Zvali smo je cvetić, jer je bila nežna i mirna. Mislili smo da će ozdraviti, ali nije... Nesrećna sam... - tiho je za „Alo!“ pričala osmogodišnja Ivana, koja je sa malom Tijanom delila školsku klupu. Nju, kao i nekoliko njenih drugara, „Alo!“ je zatekao u školi gde preko letnjeg raspusta imaju organizovane kreativne radionice. Za smrt svoje drugarice, za koju su u više navrata prikupljali novac, već su svi bili čuli.

- Čula sam na televiziji. Rekli su da joj je srce stalo. Da je mrtva - kaže mala Ivana, pokazujući nam klupu u kojoj je sedela zajedno sa Tićom.

Tijana Ognjanović

„Zvali smo je cvetić, jer je bila nežna i mirna“: Ivana, Tijanina
drugarica, pored klupe u kojoj su zajedno sedele | Foto: Miloš Perić

- Pamtiću je po tome što je bila nežna i dobra i što sam joj pomagala kada joj je pomoć trebala. Jednom sam joj napravila cvetić od gline koji sam posle prodala da bih prikupila novac za njeno lečenje - dodala je mala Ivana.

Tijana Ognjanović

Drugari u šoku... | Foto: Miloš Perić

- Svi smo mislili da će preživeti i da je dovoljno da skupimo novac. Zato smo se baš trudili. Samo naše odeljenje je na jednoj školskoj priredbi skupilo 11.000 dinara. Prodavali smo naše igračke i ogrlice i figurice koje smo sami pravili. Niko nije verovao da će se ovo desiti - dodaje za naš list jedna učenica četvrtog razreda.

Tijanino sanduče u školi

Tijanino sanduče u školi

Sahrana male Tijane, prema javnosti dostupnim podacima trebalo bi da bude održana u nedelju u 11 časova na beogradskom groblju Lešće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP