Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PETAR TODOROVIĆ ŽRTVA PREVARANTA

"Nasamario me službenik PIO Fonda!"

Autor: Gane Đorđević | 17.05.2015 - 17:19:00h | Komentara: 1

Petar Tiodorović (62) iz Lazarevca prevaren je prilikom pokušaja da otkupi radni staž, kada je krajem prošle godine u zgradi Fonda PIO na nagovor stručnog saradnika u ovoj ustanovi, Aleksandra Žunića uplatio 267.750 dinara za, kako će se ispsotavilo, lažno rešenje o penzionisanju!

Petar Todorović

Petar Tiodorović | Foto: Gane Đorđević

Muke nesuđenog penzionera iz Lazarevca, krenule su još u januaru 2006. kada je odlučio da od rudnika “Kolubara”, gde je radio kao bravar, uzme otpremninu.

Fond PIO duguje odgovore
U Fondu PIO priznaju da je jedan njihov pravnik dobio otkaz zbog počinjene prevare i da je čitav slučaj prijavljen Prvom osnovnom tužilaštvu. Oni ipak nisu odgovorili na pitanje da li je pored osumnjičenog u prevari učestvovao još neko od zaposlenih u Fondu. U PIO nemaju odgovor ni da li će, kada i na koji način prevareni biti obeštećeni. U Fondu su se oglušili i na pitanje “Alo! da li je slaba kontrola bila uzrok prevare s obzirom da je prevara izvršena ovoj ustanovi.


- Bila je to odlična prilika pošto je “Kolubara” ponudila otkup radnog staža. Isplatili su mi 10.000 evra na ruke, a ja sam imao obavezu da narednih godinu i po dana sam uplaćujem doprinose da bi tako stekao pravo na penziju. Sve se promenilo kada je u Skupštini usvojen novi Zakon o PIO - Tiodorović zbunjeno pokušava da objasni kako je zapao u probleme.


On kaže da su u dva navrata pomerene starosne granice za odlazak u penziju, a kada je konačno ispunio sve uslove donet je Zakon po kome mu je beneficiran radni staž umanjen za dve godine.


- To što se meni događalo poslednjih godina priča je za film. Nagrabusio sam, što kaže naš narod ko žuti! kada sam uzeo otpremninu. Taman kada sam pomislio da je mojim mukama došao kraj nasamari me i ova budala u Fondu- u besu priča prevareni penzioner koji je ostao bez penzije.

PIO fond Foto: Gane Đorđević

Foto: Gane Đorđević

 
Kako kaže, on je Žuniću u kancalariji gde radi u ulici Aleksandra Kostića 9 uplatio doplatu za radni staž od 267.750 dinara, ne sluteći da će on taj novac umesto na račun PIO fonda staviti u svoj džep. Sve mu je postalo sumnjivo kada ni posle dva meseca nije dobio pravosnažno rešenje o penzionisanju. On je zbog toga ponovo zapucao u Beograd, ali mu je tada u prostorijama PIO fonda Žunić ispisao i overio privremeno rešenje za koje će se kasnije ispostaviti da je lažno. Tiodorović je ustanovio je da je prevaren tek kada je odbijen njegov zahtev za izdavanje zdravstvene knjižice.

- U Fondu neće da razgovaraju i predlažu mi da tužim Žunića. Kao da sam mu pare dao u parku, a ne u njegovoj kancalariji u zgradi Fonda. Dao sam izjavu i inspektorima, ali mi još uvek niko nije rekao kada će mi pare biti vraćene ili kada ću bar dobiti regularno rešenje o penzionisanju. Niko me ne zarezuje ni dva posto. U agoniji sam i razmišljam da li da se ubijem ili da nekog likvidiram- cedeći kroz zube razočarano kaže Tiodorović.

PIO fond Foto: Gane Đorđević

Foto: Gane Đorđević

Prvo tužilaštvo pokrenulo istragu protiv stručnog saradnika PIO Fonda Aleksandra Žunića zbog sumnje da je u poslednjih godinu dana uzeo tri miliona dinara od nekoliko osoba na ime neuplaćenih doprinosa iako su svi oni imali ispunjen beneficirani radni staž i prava na penziju. On se tereti i da je po međunarodnim ugovorima prevario jednu ženu za milion i po dinara tako što je doveo u zabludu da će nakon izmirenja duga dobiti rešenje za porodičnu penziju. Rešenje je sačinio, a novac zadržao za sebe. Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, Žunić je u bekstvu i za njim je raspisana poternica.
Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 17.05.2015 21:15h

    To nije kradja pojedinca, to je sistematska pljacka od strane drzave, bas kao i otimanje dela penzije od strane takozvane vlade Srbije! Kazem takozvane jer vlada Srbije nije tu gde jeste da pljacka gradjane nego da im pomogne!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP