Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LAVINA NA MONT EVERESTU

Naše alpinistkinje preživele dramu

Autor: V. N. i R. Ć. | 25.04.2015 - 14:04:00h | Komentara: 0

Katastrofalan zemljotres pogodio je Nepal, a potres je izazvao lavinu na Mont Everestu gde se nalaze i alpinistkinje iz Srbije. U lavini poginulo osmoro ljudi. Vođa našeg tima javio d asu svi dobro. Ambasador Srbije u Indiji kaže da su alpinistkinje ali i turisti iz Srbije na sigurnom.

alpinistkinje

Naše alpinistkinje

 

Katastrofalan zemljotres, jačine 7,9 Rihterove skale pogodio je jutros Nepal, a potresi tla izazvali su snažnu lavinu na Mont Everestu u kojoj je, prema prvim informacijama, poginulo najmanje osam ljudi.

U prvom trenutku nije se znalo šta je sa srpskom ženskom alpinističkom ekspedicijom koja se nalazi na 5.100 metara nadmorske visine u kampu C1.

Tokom dana jedan od naših alpinista javio se i potvrdio da su svi dobro:

-- Svi smo živi i zdravi, što je najbitnije. Osetili smo zemljotres, ali srećom nismo bili ugroženi nijednog trenutka. Što se nas tiče, ekspedicija se nastavlja po planu, idemo dalje ka vrhu Tarpu Čuli koji se nalazi na visini od 5.663 metra - rekao je Dragan Jaćimović, vođa srpskog alpinističkog tima.

Prema nepotvrđenim informacijama na Mont Everestu ima ukupno 28 srpskih alpinista i svi su na sigurnom.

Inače, srpske alpinistkinje krenule su u osvajanje vrha Tarpu Čuli na visini od 5.663 metra. U ekspediciji su: Andrijana Miletić, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Đoković,

Sonja Pavlović i Biljana Čegar.

Prema rečima ambasadora Srbije u Indiji Vladimira Marića, koji istina nije stupio sa svim našim državljanima u kontakt, on veruje da su naše alpinistkinje ipak u delu planine koja nije pogođena.

- Pretpostavljam da su naše alpinistkinje u drugoj regiji Anapurni, a lavinom je pogođen bazni kamp koj inije u toj oblasti - rekao je Marić za "Alo!"

- U Katmanduu se nalazi i grupa od još pet turista iz Srbije, koji su ovde doputovali posredstvom agencije "Džangl Travel". Čuo sam se sa jednom devojkom koja je sa njima i ona mi je rekla da su svi dobro - rekao je ambasador.

- U Katmanduu je još jedan bračni par iz Srbije, sa sinom i sa njima sam u kontaktu i svi su dobro - kaže Marić za "Alo!"

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP