Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVINAR SLOBODAN VASKOVIĆ ZA ALO!

Naser je Bakiru važniji od Bosne!

Autor: E. A. | 14.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Bakir Izetbegović, štiteći sve ove godine Nasera Orića, štiti zapravo samog sebe i svoje interese. Taj interes štitio je stavljajući Orića iznad države, čime je pokazao da nije državnik, ali i da je političar bez ikakve vizije, kaže za „Alo!“ novinar Slobodan Vasković.

Slobodan Vasković

Slobodan Vasković

On ističe da nema dileme da je napad na Vučića u Potočarima bio organizovan.

- Dovoljno je bilo da nekoliko provokatora, u tako dramom i najtežim emocijama nabijenoj atmosferi, pokrenu stampedo i linč srpskog premijera. Kao što se i desilo - kaže on.


Vasković navodi da je Obaveštajna agencija BiH (OSA) još u utorak, 7. jula, izvestila Savet ministara BiH o mogućem napadu na Vučića, kao i da su sve agencije obaveštene dan pre toga i da o tome postoji validna dokumentacija.

Jarani: Naser Orić i Bakir Izetbegović

Jarani: Naser Orić i Bakir Izetbegović


- Moguće je da niko iz Saveta ministara, kabineta Denisa Zvizdića, tu informaciju nije pročitao, mada je realnije da joj nisu hteli dati nikakav značaj, a to je već ravan koja otvara brojna pitanja - tvrdi Vasković i napominje da je, što se tiče propusta koji su učinjeni, reč o kombinaciji nenamernih i svesnih grešaka.
Tvrdi i da je za dešavanja u Potočarima najodgovorniji Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela u BiH.

- Njegov bezbednosni plan bio je katastrofalan i umnogome je doprineo ranjivosti delegacija, samim tim i Vučićeve. U odnosu na ranija obeležavanja, ove godine promenjena je trasa. Delegacije su stavljene među narod i to je ključna greška. Potom, trasa kretanja VIP-ova nekoliko puta je menjana na zahtev režisera TV prenosa Harisa Pašovića. Tako nešto je neprihvatljivo i to je amaterizam, veoma opasan, kako se pokazalo. Uz to, više od 700 metara je bila duga staza kojom su se kretale delegacije, što je takođe bilo van svake pameti. Posebno što staza nije bila adekvatno obezbeđena - pojašnjava Vasković.

Rok od sedam dana


Savet ministara BiH zadužio je Ministarstvo bezbednosti BiH da u roku od sedam dana ispita sve okolnosti koje su dovele do napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je rekao da je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ignorisala zahteve za saradnju i pomoć u obezbeđenju komemoracije. Mektić je kazao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tela još 23. juna tražila da im SIPA pomogne u organizaciji sahrane u Potočarima. On je rekao da je Direkcija od SIPA tražila da se angažuju dva tima specijalne policije, kao i bezbednosne agencije.
-Traženo je angažovanje i određenog broja inspektora SIPA, kao i tima za kontradiverzionu zaštitu - naveo je Mektić. On tvrdi da SIPA nikad nije odgovorila na taj zahtev.

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 14.07.2015 10:38h

    Ti si za Republiku Srpsku gori od nasera orica.Placenice bakirov..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP