Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IBRAN MUSTAFIĆ TVRDI

Naser Orić ubio 1000 Bošnjaka!

Autor: FoNet | 19.02.2013 - 23:12:00h | Komentara: 2

Jedan od osnivača SDA i dugogodišnji član Organizacionog odbora za obeležavanje događaja u Srebrenici Ibran Mustafić izjavio je za Vestionlajn da su između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubili njihovi sunarodnici.

Ibran Mustafić

Ibran Mustafić | Foto: Bošnjački Informativni Centar

Prema njegovim rečima, to je učinjeno tokom proboja ka Tuzli u julu 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode.

Za spiskove nepodobnih Bošnjaka znalo je muslimansko rukovodstvo sa Alijom Izetbegovićem na čelu, a ratni komandant u Srebrenici Naser Orić je najodgovorniji što je taj grad postao najveća mrlja u istoriji čovečanstva, rekao
je Mustafić.
On je istakao da je spisak nepodobnih Bošnjaka pravila srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici, koje je od 1993. godine bilo "gospodar života i smrti".
- Da sam mogao da sudim Oriću u Hagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora, a za zločine nad sunarodnicima presudio bih mu najmanje 200.000 godina - rekao je Mustafić, dodavši da je Orić 1993. godine, kada je ta enklava umalo osvojena, pobegao iz Srebrenice, a to je uradio i dve godine kasnije.

Naser Orić

Naser Orić | Foto: FoNet - AP

Mustafić tvrdi da su zločin u Srebrenici dogovorili Izetbegović i tadašnji predsednik SAD Bil Klinton.

Srebrenica je apsolutno dogovorni genocid između međunarodne zajednice i Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i Klintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog jula 1995. godine bio trenutak kada je u
Memorijalni centar zakoračio Klinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mesto zločina, rekao je Mustafić.
On je istakao i da postoje velike manipulacije imenima žrtava u Srebrenici i smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih i nestalih u tom gradu.
Srebrenica je odavno predmet manipulacija, a mnogi iz Izetbegovićevog okruženja su još od leta 1992. godine krenuli u sprovođenje projekta po kome je jedino bitno da se prikaže što više bošnjačkih žrtava, naglasio je Mustafić.
Mustafić je autor knjige "Planirani haos" u kojoj je izneo niz optužbi na račun tadašnjeg muslimanskog rukovodstva da je zločin u Srebrenici bio dogovoren, zbog čega mu je više puta prećeno, a 2008. godine bio je brutalno pretučen.
Poslednji komentari
  • MadMax Vreme: 20.02.2013 00:39h

    Ako i jeste izdato i predato to ne daje za pravo da se ti predati pobiju !!!

  • Alexander Dorin Vreme: 20.02.2013 08:39h

    Posle pada Srebrenice je na muslimanskoj strani moglo stradati oko 1623 ljudi. Do te cifre se dolazi kada se uporedi statistika stanovnistva Srebrenice pre njenog pada sa statistikom prezivelih Srebrenicana u Tuzli. Toj cifri se moze dodati jos jedan manji broj stradali vojnika iz Zepe, koji su se vojsci iz Srebrenice bili pridruzili. A mnogi Muslimani su svedocili o tome da su u toku borbenih dejstava u proboju ka Tuzli izgubili negde oko 2000 coveka. Znaci ni govora o masovnim streljanjima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP