Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUBI GA MAJKA!

Našim parama častili Nadinog sina!

Autor: Ivan Ninić | 03.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Dorijan Kolundžija, umetnik u oblasti primenjene grafike i sin funkcionerke i narodne poslanice Demokratske stranke (DS) Nade Kolundžije, dobio je honorar od 10.000 evra za organizaciju ceremonije otvaranja i zatvaranja Univerzijade 2009 od istoimenog preduzeća, dok je u organizacionom odboru te manifestacije sedelo devet ministara iz tadašnje vlade koju je predvodila DS, otkriva „Alo!“.

Za vreme vlasti DS-a, Dorijan Kolundžija od države dobio tezgu vrednu 10.000 €

Za vreme vlasti DS-a, Dorijan Kolundžija od države dobio tezgu vrednu 10.000 € | Foto: Goran Srdanov

Autorski ugovor do kojeg smo došli potvrđuje da je sin tadašnje šefice poslaničkog kluba DS-a u Narodnoj skupštini 15. aprila 2009. godine ugovorio sa direktorom preduzeća „Univerzijada Beograd 2009“ d.o.o. Zoranom Jovanovićem šestomesečnu tezgu, i to za honorar od 7.500 evra.

Angažman Dorijana Kolundžije se odnosio na period od 1. februara 2009. godine do 12. jula 2009. godine, ali pet dana pre isteka tog roka direktor preduzeća „Univerzijada Beograd 2009“ d.o.o. bez detaljnog obrazloženja povećao mu je honorar za još 2.500 evra!

U aneksu ugovora od 7. jula 2009. godine navodi se da su ugovorne strane saglasne da je obim autorskog dela iz prethodnog autorskog ugovora „povećan preko mere koju su ugovorne strane imale u vidu prilikom zaključenja autorskog honorara“?!

Kakve ja imam veze sa tim? Moj sin je talentovan čovek koga angažuju u regionu: Nada Kolundžija

Kakve ja imam veze sa tim? Moj sin je talentovan čovek koga angažuju u regionu: Nada Kolundžija | Foto: Božidar Petrović

Tako je na kraju sinu funkcionerke DS-a, umesto prvobitno dogovorenih 7.500 evra, isplaćeno honorar od čak 10.000 evra! Inače, Kolundžija je obavljao poslove kreativnog direktora Univerzijade, odnosno supervizora produkcije, rukovodioca tima za nove medije, kao i supervizora za „Teslinu munju“, a svi ti poslovi su definisani kao „autorsko delo“!?

Uprkos tome što je bila deo vladajuće većine u Skupštini Srbije, aktuelna poslanica DS-a Nada Kolundžija kaže da nije relevantan sagovornik u vezi s angažmanom svog sina na Univerzijadi i tvrdi da to nema nikakve veze s njom.

- Uvreda je kada bilo ko pomisli da angažman mog sina ima veze sa mnom. Kakve ja imam veze sa tim? Nisam bila neko ko je odlučivao o tome niti sam na bilo koji način uticala na to. Znači li to da rodbina ljudi koji se u Srbiji bave politikom ne treba da živi?! Morate pre svega da razumete šta znači konflikt interesa - kaže revoltirano Nada Kolundžija za „Alo!“ i dodaje da je njen sin „talentovan čovek koga angažuju u regionu“.

Kolundžija nije želela da komentariše to što je na čelu organizacionog odbora Univerzijade tada bio njen partijski kolega, odnosno tadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku Božidar Đelić (DS). Osim Đelića, u organizacionom odboru te prestižne manifestacije sedelo je još devet ministara iz vlade Mirka Cvetkovića.

Univerzijada je finansirana novcem budžeta Republike Srbije, budžeta AP Vojvodine i budžeta grada Beograda, a državu je koštala 75 miliona evra. Nadležni iz Istorijskog arhiva Beograda, koji je preuzeo na čuvanje poslovnu dokumentaciju o toj manifestaciji, duže od godinu dana su od javnosti krili iznos honorara koji je pre četiri godine isplaćen umetniku Dorijanu Kolundžiji.

Božidar Đelić

Božidar Đelić | Foto: Aleksandar Stanković

Đelić: Originalno i najjeftinije!


Nekadašnji predsednik organizacionog odbora Univerzijade 2009 i aktuleni poslanik DS-a Božidar Đelić tvrdi da prilikom angažovanja Dorijana Kolundžije nije bilo partijske protekcije.
- Organizacioni komitet je sproveo otvoreni konkurs za ceremonije otvaranja i zatvaranja Univerzijade. Projekat koji je pobedio bio je orginalan, uz upotrebu informacionih tehnologija, a i najjeftiniji. Čak 95 odsto građana Srbije je dalo čistu peticu tim ceremonijama u anketi koja je sprovedena posle Univerzijade - kaže Đelić za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 03.09.2013 07:54h

    UNEZVERIJADA je bila idealna prilika za otimacinu i svi koji su bili uz sisu/kesu/,to su iskoristili. setite se kako je pocelo..kradjama u ceni i kvaltetu uniformi,pa onda smenama losih,da bi dosli jos gori/ALI PODOBNI/ a ovo siroce koga je majka drzeci za rukicu slucajno provela pored vira/vrtlogga/ otimacine i koga je on/vrtlog/ otrgao od majke,na svu srecu isplivao je na povrsinu sa sve bonusom od 10 hiljada.narod zna sta ispliva..ljubi ga majka.

  • M.Jankovic Vreme: 03.09.2013 19:37h

    Pa zar i ovde.On(oni) se dobro omastio i u Nisu oko proslave"Konstantina".Ova "namazana"druzina je ocigledno radila ove" drzavne" poslove u vidu"zanata".Nekada su mladi jludi izbegavali da ih novinari uopste dovode u vezu sa poznatim roditeljima a kamo li da im oni (roditelji)pomazu u poslu.Hteli su da se sami dokazuju koliko vrede.Najveca blamaza bi bila da ti uticajni tata ili Mama pisu pesme ili muziku, urgiraju za uloge u filmu i sl.Ovi su otisli i korak dalje od pomoci u pisanju umetnickih dela pa pisu cekove.Samo je Problem sto to placamo mi.poreski obveznici.

  • gavrilovic Vreme: 04.09.2013 11:20h

    Onda Dorijan,sada onaj sincic dripac I Olivera skupljacica perja...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP