Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE SRAMNI POSTUPAK

Nastavak suđenja Ivanoviću i četvorici Srba

Autor: Tanjug | 21.01.2015 - 07:54:00h | Komentara: 0

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je da će danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici biti nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba.

Oliver Ivanović

Oliver Ivanović | Foto: Zoran Lončarević

Pantović je kazao Tanjugu da će suđenje početi u 10 sati, čime će početi dokazni postupak, a tokom dana je u planu saslušavanje glavnog svedoka optužbe koji tereti Ivanovića za događaje iz aprila 1999. godine.
"Ovo je gotovo najvažniji dan suđenja kada je u pitanju Ivanović, odbrana je spremna u potpunosti. Svedok je, po nama, dao lažne izjave nije govorio istinu u toku istrage. Spremni smo i nadam se dobrom", izjavio je Pantović.
Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.
Ivanović je, prema navodima optužnice, 14. aprila 1999. godine u Severnoj Mitrovici, kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila.
Prema optužnici, Ivanović je naredio ubijanje deset kosovskih Albanaca od kojih je četvoro i ubijeno vatrenim oružjem od strane neidentifikovanih pripadnika paravojnih snaga policije koji su bili pod Ivanovićevom kontrolom.
I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.
Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP