Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZ SREDSTAVA EVROPSKE UNIJE

Nastavlja se pružanje pomoći poplavljenima u Trsteniku

Autor: S.Vojinović | 12.02.2015 - 15:30:00h | Komentara: 0

U okviru pomoći Evropske unije poplavljenim područjima, devet porodica iz opštine Trstenik, čije su kuće oštećene tokom majskih poplava, dobilo je osnovne kućne uređaje.

Dodela bele tehnike ugroženima

Dodela bele tehnike ugroženima

 
Bela tehnika koja je danas stigla u Trstenik i pomoć u vidu nameštaja koji će biti podeljen tokom sledeće nedelje samo su deo pomoći koju Evropska unija, preko organizacija Help, Fao i Unops-a, u saradnji sa lokalnom samoupravom pruža građanima Opštine Trstenik.

„Dodelom današnje pomoći u vidu bele tehnike za koje je sredstva obezbedila Evropska unija, nastavlja se proces pomoći ugroženim porodicama. Lokalna samouprava sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Ambasadorom Majkl Davenportom već ima sjajnu saradnju i njihova pomoć je veoma značajna za naš grad i saniranje posledica majskih poplava. Podsetio bih da je sredstvima EU već obnovljeno 13 kuća na teritoriji Opštine Trstenik, da je u toku sanacija izvorišta u koje je uloženo preko 190 000 evra i da su od istih donatora mnogi trstenički poljoprivrednici dobili značajnu pomoć “, rekao je Stevan Đaković, zamenik predsednika Opštine Trstenik.

Zamenik predsednika Opštine Trstenik u razgovoru sa meštankom Radmilom Milićević

Zamenik predsednika Opštine Trstenik u razgovoru sa meštankom Radmilom Milićević

 
Sanacija kuća, podela pomoći u vidu bele tehnike i nameštaja sprovodi se preko organizacije Help iz koje najavljuju da će se pomoć Evropske unije opštini Trstenik nastaviti kroz pomoć za revitalizaciju poplavljenih poljoprivrednih malih biznisa.
„Današnja podela pomoći u vidu bele tehnike za devet porodica nastaviće se podelom nameštaja za ugrožene porodice u Opštini Trstenik. Ukupna vrednost tog dela pomoći iznosi oko 8 000 evra. Ono što sledi je i pomoć za revitalizaciju poplavljenih poljoprivrednih malih biznisa u vrednosti od oko 82.000 evra i ta pomoć Evropske unije biće takođe realizovana preko organizacije Help“, izjavio je Dragan Đorđević logističar organizacije Help.

Meštani trsteničkog sela Grabovac zahvalni su svim donatorima koji im pomažu da svoj život, nakon nesreće koja ih je zadesila vrate u normalu.
„Pomoć koju smo dobili nam mnogo znači. Sve nam je bilo pod vodom. Ja samo mogu da se zahvalim i ljudima iz Opštine i Evropskoj uniji i svima koji su pomogli i da se pomolim da se nikad nikom ovo ne desi.“, rekla je Radmila Milićević meštanka sela Grabovac.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP