Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUKA DVA SINDIKATA

Nastavlja se štrajk u (nekim) školama

Autor: R. Ć. | 16.02.2015 - 13:29:00h | Komentara: 4

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije nije prihvatio sporazum o rešavanju spornih pitanja sa Vladom Srbije bez dodatnih garancija tako da se štrajk u školama nastavlja, potvrđeno je za "Alo!" u ovom sindikatu.

Štrajk u školi

Štrajk u školi | Foto: Goran Srdanov

Takođe, o potpisivanju ovog sporazuma danas odlučuje i Predsedništvo Sindikata radnika u prosveti Srbije, ali je Miodrag Sokić, potpredsednik ovog sindikata ranije izjavio da očekuje dva scenarija - ili da oba sindikata potpišu, ili da Posebni kolektivni ugovor i sporazum i dalje nemaju paraf tih sindikalnih organizacija.

- Svi su izgledi da će odluka SRPS da se poistoveti sa odlukom Unije - rekao je Sokić.

On je ponovio da ni SRPS nije zadovoljan što od finansijskih garancija nisu dobili baš ništa i zamerio sindikatima koji su, kako kaže, potpisivanje sporazuma objavili kao veliki uspeh.
Čelnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata obrazovanja Srbije u sredu su sa ministrom prosvete potpisali sporazum i Posebni kolektivni ugovor i izjavili su da su zadovoljni postignutim i da će nastava u školama njihovim članicama biti normalizovana od 18. februara.
Poslednji komentari
  • Tanja Vreme: 16.02.2015 15:54h

    Sad im treba dati onoliku platu, koliku su zaradili. Neka oni rade po satnici, pa da vide kako se teško zarađuje plata i šta sve ljudi trpe u ovoj Državi da bi dobili neku bednu crkavicu. Na kraju uvek ispašta onaj ko je najmanje kriv, a to su deca.

  • zeljko Vreme: 16.02.2015 18:23h

    Stvarno su vise dosadni jednostavno nema para.Ako oni dobiju trazice i ostali.Sto rece Tanja neka ih plate po satnici.

  • Ариљац Vreme: 16.02.2015 20:43h

    Поштована Тањице, професори више не могу да трпе као што ти трпиш и остали људи. Ако можеш да трпиш ти ради и недељом и на Сретење како твоји људи раде по Ариљским хладњачама. Вама ни Бог не може помоћи.

  • Gvozden76 Vreme: 17.02.2015 17:24h

    Ovim sporazumom sindikalci su obezbedili brojna prava i privilegije a ostavili strajkace na cedilu kao mnogo puta do sada: 1) Posebnim kolektivnim ugovorom utvrdjeno je da vodje- sindikalci ne mogu biti proglaseni za tehnoloske viskove (cak i ako su `najmladji` ili cak najgori radnici...), 2) predsednici sindikata imaju pravo na uvecanje plate od 12% na konto sindikalnih aktivnosti, sto znaci da ne gube 10% poput ostalih zaposlenih. Sramota.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP