Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROSVETARI NA RUBU OČAJA, VERBIĆ SMANJUJE PLATE

Nastavnici plačući idu na časove

Autor: A. Zorec | 04.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 13

Prosvetari iz sindikata koji nisu potpisali sporazum sa Ministarstvom prosvete o prekidu štrajka od sledećeg meseca primaće platu umanjenu za oko 6.000 dinara !

Ko hoće više para, nek plati 6.000: Srđan Verbić

Ko hoće više para, nek plati 6.000: Srđan Verbić | Foto: Vesna Lalić

Nagoveštaj ministra Verbića da bi ovo moglo da se desi, sada je dobio i potvrdu u vidu zvaničnog dopisa direktorima osnovnih i srednjih škola da se ova odluka sprovede. Upitan da prokomentariše ovu odluku Ministarstva, Milorad Antić, potpresednik Sindikata radnika u prosveti Srbije, nije krio ogorčenost.


- S obzirom na to da ovo nije prvo smanjenje plate u poslednjih nekoliko meseci, naš štrajk prestaje da bude borba za dostojanstven život i pretvara se u borbu za opstanak i obezbeđenje egzistencijalnih potreba. Lično sam gledao ljude kako plačući odlaze na čas. Zato smatram da naš štrajk treba da ode dalje. 17 marta izaći ćemo na ulice i tražiti ostavku ministra Verbića - kaže Antić, a predstavnica USPRS-a Jasna Janković nastavlja u istom tonu:

- Moj lični stav je da treba zatvoriti sve škole! Ali ja, naravno, ne odlučujem o tome. Tužićemo Verbića za diskriminaciju! Dok su svi sindikati prosvete bili ujedinjeni u štrajku, nisu se pominjala nikakva smanjenja zarada - kaže Jankovićeva.
Poslednji komentari
  • loznica Vreme: 04.03.2015 07:14h

    Izdala su vas druga dva sindikata, to je najvci problem. A ministar bi trebalo prvo da se raspita sta podrazumena ZAKONSKI STRAJK, pa tek onda da razmisli o odluci. A smanjenje plata je skandal. Sad tek bi trbalo strajkovati i tuziti za uskracivanje zakonskih prava i krsenje kolektivnog ugovora. Jad.

  • ptica rugalica Vreme: 04.03.2015 07:54h

    ova vlast od srba pravi robove koji treba da budu jeftina radna snaga za gazde is arapskog sveta evo vec se najavljuje koncert arapske muzike tako da njih ne interesuju ni prosvetni radnici ni deca da nije tako vec bi odavno nesto resili

  • Mirko Vreme: 04.03.2015 08:09h

    Ovaj Vrebic nikako da shvati da mi prosvetni radnici nemozemo da zivimo od ovih plata! Treba zatvoriti skole pa nebi bilo problema za nas.

  • bili Vreme: 04.03.2015 08:26h

    neka kupi za te pare ministar sebi citostatike

  • kostadin Vreme: 04.03.2015 08:30h

    Ne da plaču ima da kukaju svaki dan. Ima ih bar za trećinu viže , a sve ih je više jer je dece sve manje. Imaju nedeljno po desetak časova. Ko će to da finansira. Realno je da se broj dece u školama podeli sa 22 pa da se vidi koliko je potrebno radnika. Za koju godinu će ih biti bar povovina višak. Bela kuga plus odlazak mladih u inostransvo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP