Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILORAD DODIK PORUČIO

NATO ima prilike da nas ubedi da je dobar za Srbe!

Autor: Tanjug | 27.05.2015 - 12:04:00h | Komentara: 1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se ne protivi ulasku RS u NATO, već da se samo zalaže da narod izađe na referendum, kao u drugim zemljama, i izjasni se o tome.

Milorad Dodik

Milorad Dodik | Foto: Goran Srdanov

"NATO ima prilike da nas ubedi da je to dobar savez za Srbe. Neka NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije, zaposli Srbe, i Srbi će možda promeniti svoje mišljenje. Ali, kako možete objasniti da je u RS ukinuta sve i jedna fabrika namenske industrije pod pritiskom međunarodnog faktora, a u drugom delu BiH, u Federaciji ih ima šest" rekao je Dodik u intervjuu NIN-u.
"NATO nije ovde bez šanse, samo ja nisam spreman da blanko dam svoju podršku. Ako narod kaže da treba potpisati pristupanje tom savezu, ja ću potpisati", dodao je Dodik.
Predsednik RS takođe je naveo da je Bosna i Hercegovina neodrživa po principu da njom "upravljaju stranci trećerazrednog kvaliteta".
"Ako nećete da vodite dijalog s nama, nećete da uskladite BiH sa "Dejtonom, 2017. naš predlog će biti referendum o statusu RS", naveo je Dodik.
Na optužbe visokog prestavnika da je imovinu stekao kriminalom Dodik je odgovorio: "Kakav kriminal. Da li je normalno da diplomata bilo koje države iznosi klevete na račun političara države koja mu je poželela dobrodošlicu. I to u toku predizborne kampanje, u kojoj se Hil nametnuo kao lider opozicije u Republici Srpskoj, sa ciljem da sruši Milorada Dodika...".
Na komentar da Forin afears navodi dva elementa ključna za mogući raspad Bosne - islamski radikalizam i prevelik uticaj Rusije, Dodik je naveo da je to "paranoja koju zapad širi o Rusiji".
"Rusija ovde nema nikakvih političkih ambicija. I u razgovorima u četiri oka, najvažniji ljudi Rusije reći će vam da poštuju teritorijalni integritet BiH i Dejtonski sporazum" dodao je.
On je ukazao da je u BiH već bilo nekoliko terorističkih napada, a mete bile tržni centri, policijske stanice, čak i ambasada SAD u Sarajevu.
"Niko iole ozbiljan ne može da licititra sa mestom eventualnog terorističkog napada, ali da su svi uslovi za tako nešto u BiH stvoreni nema sumnje" ocenio je Dodik.
Na pitanje kako komentariše stavove da je na delu hladni rat Rusije i Zapada i da li se plaši da bi Bosna i RS mogle, poput Ukrajine, biti teritorija na kojoj će te dve strane odmeravati snage i sukobiti interese Dodik je rekao:
"Ovde može jedino doći do oružanog sukoba, ako to hoće NATO. Ne vidim nikoga ko bi se na taj način sukobljavao u BiH".
On je zapitao i zašto bi neko "zbog frustracije od Rusije", naterao njega ili tražio od BiH da uvede sankcije Rusiji kada je to uvodila Evropa.
"Rekao sam ne, i zato sam ruski čovek. Nisam poslušnik Zapada, neću biti ni Putinu! A Putin od mene ništa i ne traži" naveo je Dodik.

Kuća na Dedinju i dva stana u Beogradu!

Dodik je naveo da ima kuću na Dedinju i da to nije nikakva tajna i da to nikada nije ni krio.
"Uzeo sam kredit od banke, kupio objekat, i izdao za novac kolika je rata kredita. A živim ovde u selu nadomak Laktaša. Imam i dva stana u Beogradu. Sve je transparentno... Hipo banka je prodata u vreme vlade Mladena Ivanića, Austrijske vlasti sprovode istragu šta se dogodilo u okviru Austrije. Ni mene, ni mog sina, ni tate, ni mame, nema u svemu tome", rekao je Dodik.
 

Poslednji komentari
  • Stojko Vreme: 27.05.2015 13:22h

    Mafijas, kao i svi politicari na vlasti u ex-Yu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP