Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FAKULTET TEHNIČKIH NAUKA PROMENIO ODLUKU O PROF. IVANI KOVAČIĆ

Naučnica ostaje, dekan „rešio problem“

Autor: N. N. T. | 18.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dekanski kolegijum Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu doneo je juče odluku prema kojoj će problem radnog odnosa profesorke Ivane Kovačić „biti rešen“.

Prof. Ivana  Kovačić

Prof. Ivana Kovačić | Foto: Robert Getel

Sednica kolegijuma na koju su prvobitno pozvani svi, iznenada je održana iza zatvorenih vrata, a novinarima je bio zabranjen pristup. Prof. Ivana Kovačić, inače svetski poznata i priznata naučnica, odbila je da prisustvuje sednici, a u izjavi za „Alo!“ kaže da dekan FTN-a Rade Doroslovački „samo koristi drugačiji rečnik, ali da ništa nije rešeno“.


- Nisu samo novinari udaljeni sa sednice, već i neki drugi koji su došli da daju podršku. Fakultet je objavio i pozvao sve zainteresovane na sednicu, ako to uradite, onda im morate omogućiti da prisustvuju. Ne vidim da je bilo kakav problem rešen – rekla je Kovačićeva, dodajući da se sva ova dešavanja odražavaju na njene naučne obaveze, kao i zdravlje koje je ugroženo.
Prema tvrdnjama dekana Radeta Doroslovačkog, profesorki dr Kovačić ističe ugovor o radu 20. maja.

Novinari izbačeni sa sednice fakulteta: Uprava FTN-a

Novinari izbačeni sa sednice fakulteta: Uprava FTN-a


- Fakultet tehničkih nauka se nikada neće odreći svojih najboljih. Doneli smo odluku koja će rešiti problem profesorke Kovačić. Dao sam predlog kojim problem može da se razreši. Predlog je usvojen sa jednim glasom protiv. Posle današnjeg glasanja verujem da je problem rešen – rekao je Doroslovački, ne želeći da precizira šta to konkretno znači. Studenti će dosadašnju peticiju preimenovati iz „Peticija protiv odluke Fakulteta tehničkih nauka o otkazu profesorice Ivane Kovačić“ u „Peticija podrške za nastavak radnog odnosa“.
Poslednji komentari
  • Djina Vreme: 18.03.2014 10:53h

    Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu se odavno prepoznaje u žargonskom rečniku kao ''Fakultet za kupovinu diploma(osnovnih , specijalističkih a i naučnih zvanja). Fakultet je obojen interesima i sve se završava za odredjenu sumu novca koji Vam njihov čovek odredi vozeći se taksijem po Novom Sadu. Nakon uplaćenog novca obaveštavaju vas za termin dolaska i preuzimanja diplome. Put i način za dobijanje diplome na Fakultetu tehničkih nauka znaju sve ptice u Nov om Sadu, te napis oko radnog mesta naučnog radnika ne čudi obzirom da tamo pamet ne stanuje, tamo se pamet prodaje..........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP