Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAZNIČNI INTERVJU

Ne budim se uz Severinu, već rešavam probleme!

Autor: Milica Dakić | 05.05.2013 - 17:40:00h | Komentara: 103

''Imamo sve mehanizme ovoga sveta da sprovedemo implementaciju briselskog sporazuma, ali želja nam je da razgovaramo i dogovorimo se s našim narodom. Kratki su nam rokovi, vreme curi i Srbi sa severa Kosova moraju znati da cela Srbija zavisi i od njihovih postupaka, a ne samo naših, i nećemo dozvoliti da zbog bilo čije neodlučnosti upropastimo šansu za napredak ili modernizaciju'', poručuje u velikom uskršnjem intervjuu za ''Alo!'' Aleksandar Vučić, vicepremijer Vlade Srbije. Ocenjujući domete nove vlasti, Vučić ističe da se ona trudi da suštinski promeni estradnu politiku svojih prethodnika i naglašava da se on ne budi niti uspavljuje sa pevačicom Severinom, poput Borisa Tadića, već se bori za interese svog naroda i države.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Lana Silvar Dominić

ALO: Šta ćete učiniti ako Ustavni sud kaže da je sporazum protivustavan?

- Mi ćemo poštovati svaku odluku suda, ali u tom slučaju svi moramo iz vlade da izađemo, jer bi to značilo da smo se ponašali protivustavno.

U Hrvatsku nisam išao da šarmiram, već da rešavam probleme!

- Veoma sam zadovoljan korektnim odnosnom pet najznačajnijih državnika Hrvatske - predsednika Josipovića i premijera Milanovića, Vesne Pusić, Kotromanovića i Mimice. Pokazali su neskrivenu želju da unapređuju odnose sa Srbijom, konkretizovali smo mnoga pitanja i ono što smo rekli da ćemo da uradimo i hoćemo. Nisam tamo išao da se osmehujem, jer uostalom ja ne mogu ni da budem šarmantan kao što su neki drugi bili, ali će rezultat biti bolji i za Srbiju i za Hrvatsku.


ALO: Hoćete li ići na proslavu ulaska Hrvatske u EU?
- Ne volim da slavim, ja sam tu kad treba nešto da se uradi. Nisam siguran ni da sam pozvan, a i da jesam, čestitam im ovom prilikom.


ALO: Mislite li da će Evropa imati razumevanja za naše probleme?
- Sve ovo otežava našu poziciju, ali sam uveren da će u Evropi imati razumevanja za trud, napore i hrabrost da postignemo nešto što je godinama odlaganao. Mi se danas ne osmehujemo, već radimo i suštinski se trudimo da promenimo tu vrstu estradne politike koja je u ovoj zemlji bila dominantna. Znate, ja se ne budim ni sa Severinom, ni Merlinom niti spavam ili ležem sa bilo kim od njih na bilo koji način. Niti me takve stvari zanimaju! Ali me zanima da rešim probleme ove države.

Severina Vučković

Vučić: Ne budim se uz Severinu, rešavam probleme! Severina | Foto: Z. Ilić

ALO: Mnogo tema ste otvorili od početka mandata. Zamera vam se da to radite za dnevnopolitičke potrebe?
- Sve se stvari odvijaju svojim tokom i sve će doći na svoj red! Krenuli smo u borbu protiv korupcije i kriminala, govorili su nam da nemamo optužnice, da su jedni uhapšeni, a drugi nisu. Podsetiću vas, optužnice su krenule i za Agrobanku i za Azotaru i za Dulića... Ja to sve gledam iz drugačijeg ugla. Što lestvicu više postavite, više ćete da skočite. Znate, kad postavite lestvicu na šest metara, skočićete 5.50.
Kada je postavite na jedan metar, skočićete metar i deset. Zato želim da lestvica bude visoko, da se zna koji su naši dometi i ciljevi - Srbija kao organizovana, uređena i pristojna zemlja.

Pozivam novinare da zajedno nađemo moju kuću u Boleču!

Neko objavi da sam kupio kuću u Boleču od rancuskog ambasadora. Evo, ja vas molim da me odvedete u moju kuću u Boleču i da popijemo kafu. U životu nisam bio u pomenutoj zgradi, ne znam ni šta je to... Nisam uvećao svoju imovinu ni za dinar, ni za evro, ni za kuće, stanove... Nisam ništa uzeo, savest mi je čista, i smem da im se osmehnem u lice i kažem: Ne možete mi ništa, sem da me pobedite na izborima, ali to nije lako.


ALO: Za Đurđevdan se navršava godinu dana od izbora koji su mnogo toga u Srbiji promenili...
- Mi smo uspeli da i odnos sa EU, regionom i svetom podignemo na kvalitativno viši nivo, i to ne tako što smo nosili CD Hari Mata Harija, već što smo bili ozbiljni, odgovorni i rešavali probleme građana, i to sa mnogo manje marketinga. Pogledajte, danas je popularnost Srbije u svetu na mnogo višem nivou u odnosu na poslednjih 20 godina i imamo bolje odnose u regionu. Sledeća tema koju ćemo da otvorimo, a koju zbog svih političkih problema nismo mogli u punom kapacitetu, jesu investicije i zapošljavanje.

Poštujem Crkvu, ali ona ne može da vodi državu


ALO: Nisu samo Srbi sa severa protiv sporazuma, čak vas i SPC oštro kritikuje...
- Veoma poštujem našu Crkvu, ali ne mogu da dozvolim da SPC vodi državu i da nam drži pridike kako se država vodi. Mi smo sekularna
država, mi vas poštujemo i pomažemo na sve načine, ako mislite da možete da vodite Srbiju bolje od nas, izvolite da se kandidujete na izborima, pa nas pobedite.


ALO: Živimo u teškim vremenima... Kada će Srbija vaskrsnuti?
- Prvo, želeo bih da svim pravoslavnim vernicima čestitam ovaj najveći pravoslavni praznik i da im poručim da se Srbija polako ali sigurno podiže. Ne mogu da kažem kao Feniks iz pepela, ali podiže. I ljudi možda ne žive bolje, ali ne žive ni lošije i osećaju da se polako stvaraju uslovi za vaskrsnuće.

Kako je aflatoksin postao stan u Beču?


- Bili smo svedoci strašne kampanje protiv države, protiv naroda, protiv seljaka. Sada pitam šta je problem s mlekom, ono je izvanredno, samo vidim da oni koji su o tome govorili sad imaju stanove po Beču i ko zna gde sve. Pitam kako im se aflatoksin pretvorio u tolike kvadrate?

Poslednji komentari
  • pancevac Vreme: 06.05.2013 03:52h

    Pa naravno da se ne budis sa Severinom vec sa svim svojim resenim problemima bez dana radnog staza bruko.Kako te bre vise nije sramota da vodis populisticku politiku i kada ceta da pocneteresavati narodne probleme.Mnogo vise ste pustili kriminalaca a hapsite ih samo u najavama.Navedi i jedan narodni problem koji si resio bruko.

  • Darko Vreme: 06.05.2013 04:01h

    Sine, nemoj molim te ti da nam resavas probleme.resio si problem srba u hrvatskoj tako sto su svi proterani, pa si onda resio problem srba na kosovu tako sto si 99-e povukao vojsku i policiju sa kosova, a sada resavas problem preostalih srba na kosovu tako sto ih teras da postuju kosovske institucije...nemoj vise, molim te, idi bre tamo u bugojno odakle si dosao, pa tamo resavaj sta god hoces...

  • gile Vreme: 06.05.2013 07:56h

    Samo da institucije jacaju da se niko ne plasi sta ako uhapsi ovoga ili onoga kriminal treba saceci i na severu Kosova a i crkvu treba kontrolisati jer se i oni jednim delom finansiraju iz budzeta pa onda mogu da imaju onako preskup vozni park . Sve budzetske korisnike pod zestoku kontrolu i imovinu na videlo

  • goga Vreme: 06.05.2013 08:54h

    mozda bi ovom narodu bilo bolje da se budis uz severinu,nego uz bananu !

  • Jorgovan bez tabanja Vreme: 06.05.2013 09:37h

    Koji demagog. Buđenje uz Severinu ne znači da si loščovek ili političar ali je na žalost Vučiću kao i svima koji su sada na vlasti više stalo da ocrne prethodnike nego da rešavaju probleme naroda. Slabije se živi nego pre godinu dana sviđalo se to njemu ili ne. EU pravi od Srba budale a u tome im pomažu i političari na vlasti, kako oni prethodni, tako i ovi sadašnji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP