Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RISTIĆ:

Ne dajem ostavku

Autor: E. A. | 24.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 7

U prvu fotelju Kliničkog centra Srbije, umesto prof. dr Miljka Ristića, sadašnjeg direktora, sešće dr Dragana Jovanović, sadašnja savetnica ministra zdravlja, ili dr Zoran M. Džamić, direktor Klinike za urologiju KCS, saznaje „Alo!“ u krugovima bliskim zdravstvenim vlastima.

Miljko Ristić

Miljko Ristić | Foto: Goran Srdanov

Ministartvo zdravlja se zasad ne izjašnjava da li želi da smeni profesora Ristića zbog izjave „da je pacijent koji nema vezu osuđen da duže čeka na preglede i medicinsku pomoć“, a on sam, sa druge strane, kaže da „neće podneti ostavku“.
- Stojim iza svoje izjave. To je moje mišljenje i obaveza da ukažem na neopravilnosti u zdravstvu. Svi znaju da je tačno to što sam rekao, neprestano mi stižu pisma podrške pacijenata - kaže za „Alo!“ Ristić, i dodaje da mu ne pada na pamet da podnese ostavku.

Dragana Jovanović

Dragana Jovanović | Foto: Andrej Isaković


- Ministartvo zdravlja ima pravo da me smeni. Moj mandat traje do 20. februara 2017. Čuo sam da su na mom mestu viđene kolege dr Dragana Jovanović ili dr Zoran Džamić. Poštujem ih i mislim da mogu da me zamene - navodi jedan od naših najboljih kardiohirurga.

Ministarstvo bez komentara


Ministartvo zdravlja nije želelo da komentariše bilo šta u vezi sa kadrovskom politikom KSC i ko bi mogao da bude novi direktor te ustanove. Sa druge strane, oni su zajedno sa dekanatom Medicinskog faklulteta osudili istupanje u javnosti prof. dr Miljka Ristića.

Poslednji komentari
  • dexu Vreme: 24.12.2014 07:29h

    Zasto ga smeniti? Sto je rekao istinu?? MOZGA BEZ

  • Sasa Vreme: 24.12.2014 09:21h

    Koliko licemerja...

  • vitez Vreme: 24.12.2014 09:48h

    Sve je tačno rekao, samo je dosta zakasnio sa ovim izjavama. Dvadeset pet godina od kako ovo traje.

  • istina boli Vreme: 24.12.2014 10:15h

    U nasoj zemlji je sta nje toliko bolesno i tesko da se kaznjavaju i osudjuju oni koji imaju petlju da izgovore istinu.I ovo je takav slucaj.Profesor je rekao istinu koju svi znamo.I sama sam osetila tu i takvu istinu kada mi je bilo potrebno lecenje.I mnogi ljudi koje poznajem.Ono malo casnih lekara ne ublazava ovakvo stanje.Umesto da se uzroci takvog stanja otklanjaju, vlast kaznjava one koji ukazuju na takvo stanje, verovatno po onoj narodnoj:sit gladnom ne veruje.Postovanje profesore Ristic!

  • Vera Vreme: 24.12.2014 11:19h

    Zašto nema komentara? Ovo je jako važno! Cenzura? Gospodin Miljko Ristić je više nego u pravu. Zdravstvo je u stanju raspada. Lekari opšte prakse, ovi mlađi, pojma nemaju. Važno je da popune gomilu papira. A zakazati neki specijalistički pregled bez čekanja od par meseci je nemoguća misija. Čak i kad su deca u pitanju. Da ne govorim kako nema dovoljno medicinskog osoblja, lekara, sestara,..ali zato partijskih šetača fascikli svaki dan ima sve više. Oni su namrgođeni, glasni, prete i svaki dan imaju neku novu diplomu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP