Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PLAKATI U VRŠCU:

"Ne je*u vas pederi, nego država!"

Autor: evrsac.rs | 06.10.2013 - 19:43:00h | Komentara: 4

Pripadnici LGBT zajednice okupljeni u okviru projekta "AktivaciJA" oblepili su javne površine u Vršcu, Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu i Pirotu nalepnicama na kojima piše "ne je** te pederi već država", "nasilnici imaju imena", "danas smi mi ugroženi, sutra možeš biti i ti". Cilj je da se ukaže na nasilje prema LGBT osobama i pripadnicima drugih manjina.

Pomenuti plakati

Pomenuti plakati

 "U državi koja svoje građane deli po seksualnoj orijentaciji, boji kože, polu, nacionalnosti, u kojoj su pripadnost političkim strankama i poznanici na javnim funkcijama često jedini način da se dođe do posla ili dobije kvalitetna zdravstvena nega, u kojoj se svakodnevno uskraćuju osnovna ljudska prava i gaze osnovne demokratske tekovine – smatramo da je vreme da građani solidarno zahtevaju od države da počne da rešava probleme", piše u saopštenju grupe "AktivaciJA".

Kažu da im je cilj da uličnim akcijama stanu na put svakom vidu diskriminacije i da se bore za ravnopravnost svih građana Srbije, a protiv nasilja i fašizma "koji koče naše društvo i već decenijama nas sprečavaju da krenemo napred".
Pripadnici ove grupe za sada su svojim porukama oblepili bandere, panoe, zidove, i druge javne površine, u Vršcu, Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu i Pirotu, a narednih dana akcija će biti nastavljena i u drugim gradovima Srbije.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 06.10.2013 20:12h

    "...Мала, мала, мала група ..., дуго нам је вала сметала..."

  • momazver Vreme: 07.10.2013 07:20h

    drugovi od pozadi,majke mi vas ne razumem,to vase *...napred...* vodi u dugme,ali vi bespotrebno dizete galamu..ni vas/ajd da kazemo raznorodne,kako se nazivate/,a ni nas NIKO NE CUJE. ..zasto...pa mi smo vec u dugmetu,a poznato je da iz crne rupe nema povratka

  • nada Vreme: 07.10.2013 13:41h

    BRAVO PUN POGODAK. Potpuno su u pravu. Inace sam protiv parade a ne protiv jadnih ljudi homica, koji su zarazeni virusom demona.

  • Neb Mes Vreme: 08.10.2013 05:25h

    Ko zararen virusom demona???? Isuse.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP