Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOVAN ŠLJUKIĆ TRAŽI ODŠTETU OD „ZEMUNACA“

„Ne mogu da prebolim smrt sina”

Autor: D. Ćuruvija | 28.11.2012 - 23:59:00h | Komentara: 2

“Ni dan-danas ne mogu da se oporavim od smrti mog sina. Godinama nisam znao gde sam i teško sam se razboleo fizički i psihički. Godinu dana posle smrti sina supruga je umrla od srčanog udara.

Grob Sredoja Šljukića

Grob Sredoja Šljukića | Foto: Masanori Jošida

Moj sin je najpre bio sahranjen u istu grobnicu sa bratom Sredojem, ali sam posle godinu dana njegove posmrtne ostatke preneo kod njegove majke”, izjavio je juče u beogradskom Višem sudu Jovan Šljukić, otac ubijenog Zorana (25) i stric Sredoja Šljukića (30), koje je “zemunski klan” ubio 2002. u sačekuši na putu Beograd-Šid.


U Višem sudu juče su saslušani Zoranov rođeni brat Milenko (43) i sestra Zorica (40), koji sa porodicom ubijenog Sredoja od osuđenih pripadnika “zemunskog klana” traže odštetu od 10,4 miliona dinara.
- Moj bol je danas još veći nego kada je moj brat ubijen - rekao je Milenko Šljukić, dok je njegova sestra Zorica izjavila da ne želi da se seća tih teških trenutaka.

Dejan Milenković Bagzi

Dejan Milenković Bagzi | Foto: Saša Maričić


Šljukići tužbom traže naknadu štete od svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi, koji su amnestirani od krivičnog gonjenja, braće Miloša i Aleksandra Simovića, Sretka Kalinića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala i Dušana Krsmanovića. Advokat Bogoljub Gačević, zastupnik porodice Šljukić, izjavio je za “Alo!” da je odustao od tužbe protiv Milana Jurišića Jureta jer je od svojih izvora čuo da je ubijen u Španiji.

Đura Mutavi

Đura Mutavi | Foto: RAS


Na suđenju se nije pojavio niko od tuženih, osim advokata Suvajdžića i privremenih zastupnika Milenkovića i Milisavljevića, koji su ranije osporili tužbeni zahtev. Kako “Alo!” saznaje, advokati Milenkovića i Suvajdžića osporili su tužbu jer njihovi klijenti nisu osuđeni za zločin. Međutim, advokat Gačević tvrde da oni moraju da odgovaraju iako su oslobođeni od krivičnog gonjenja.

- To što su privilegovani u drugom postupku ne oslobađa ih njihove građanske odgovorvosti - kaže Gačević.
Suđenje se nastavlja 2. aprila, a sudija Jelena Kilibarda će odlučiti kada će tužene saslušati u dobro obezbeđenoj sudnici Specijalnog suda.

Uviđaj na autoputu posle ubistva Sredoja i Zorana Šljuke

Uviđaj na autoputu posle ubistva Sredoja i Zorana Šljuke | Foto: RAS


Braća Šljukić ubijeni su kod Centra „Sava“ 27. septembra 2002. u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, a ubice su iz “audija” ispalile više hitaca iz automatskog oružja u “audi A8” koji je vozio Sredoje Šljukić.
Poslednji komentari
  • Misa tumbas Vreme: 29.11.2012 07:53h

    E moj jovane da si vaspitavo decu kad je trebalo nebi danas trazio odštetu koja ti nece vratiti sina...pazi kako su namazani traze lovu

  • snežana Vreme: 29.11.2012 10:12h

    Emocionalna inteligencija se najčešće definiše kao sposobnost da razumemo sopstvena i tuđa osećanja, sposobnost njihovog razlikovanja, kao i korišćenja ovakvih informacija pri razmišljanju i planiranju sopstvenih aktivnosti. Kroz objašnjenje pojma emotivne inteligencije treba da prepoznate i svoje aktivnosti koje su vas navele na ovakav čin. Ako ste emotivne informacije koristili u smislu da prepoznate svoja a i tudja osećanja čemu potezanje naplate štete? Kritika je subjektivna stvar ali naplaćivanje materijalne štete preko smrti sina , zar je to u redu? Budite zdravi da vas ne okupiraju loši osećaji i nesmotreni, radite promišljene stvari i korisne jer zlo vreba. Veliki pozdrav.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP