Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGORČENA

"Ne mogu prolaznici da nam
batinama vaspitavaju decu"

Autor: R. Ivanoska | 09.12.2012 - 14:32:00h | Komentara: 2

Roditelji učenice OŠ Petar Petrović Njegoš koju je ispred školske zgrade fizički napao V.D. (1962) sami će potražiti sudsku pravdu ukoliko policija protiv napadača bude pokrenula samo prekršajnu, a ne krivičnu prijavu.

Majka 14-godišnje J.J. kaže da će se angažovati advokata jer nasilje nad maloletnim detetom ispred škole ne može biti samo prekršaj kao „tuča u kafani“.
Vrbasanka J.J. (14) danas će se vratiti u školu nakon dva dana opravdanog odustva i vikenda.
„Tako nam je savetovao psihijatar. Uostalom, povratak u školu je neminovan i zato ne želim da čitav incident prođe nekažnjeno i time ostavi prostor da se nešto slično ponovi možda drugom detetu. Ako je zakonom kažnjivo batinanje dece i od strane roditelja i od strane prosvetnih radnika, treba li da dozvolimo da ih tuku prolaznici u vaspitne svrhe?“, pita se majka J.J.

Manijak u Vrbasu davio i čupao učenicu!

Manijak u Vrbasu davio i čupao učenicu! | Foto: Željko Šafar (ilustracija)

Ona kaže da je spremna da se sama obrati sudu, ali da ipak očekuje da policija nakon što je saslušala obe strane, ali i neke očevice- podnese krivičnu prijavu.
„Nemoguće je da su nalazi iz Hitne pomoći, Urgentnog centra i mišljenje psihijatra o pretrpljenom strahu deteta- ništa.“, kaže B.J. Majka devojčice je naročito ogorčena zbog činjenice da je incitent ispred škole na mah videla i jedna nastavnica koja je reagovala opaskom  „Neka, i ja bih ih tukla kad su bezobrazni“.
„To je skandalozno. Nisam nesvesna činjenice da se deca u školi i na ulici često ponašaju onako kako se ne ponašaju kod kuće, ali sam sigurna da postoji zakon koji ne dozvoljava da ih nepoznati vaspitavaju batinama na ulici. Čak i da su deca bila nepristojna i drska, ne mislim da iko ima prava da ih vuče za uvo, a kamoli nešto više“, kaže majka.
Inače, da podsetimo J.J. (14) je u društvu školskih drugara ispred školske zgrade fizički napao V.D. (1962) iz obližnje ulice navodno zato što su mu deca nešto dobacivala.
Iako je V.D. najpre u policiji tvrdio da se incident dogodio ispred njegove kuće u ulici Danila Bojovića, devojčica je posvedočila da se napad dogodio najpre ispred škole, a potom i ispred Doma zdravlja. V.D. je vukao za ruke, čupao za kosu i udarao po leđima.
U PS Vrbas i napadač i devojčica su dali izjave o događaju, a prema nezvaničnim informacijama protiv napadača će, zato što ranije nije kažnjavan, biti podneta prekršajna prijava za nasilničko ponašanje.
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 09.12.2012 15:11h

    nazalost u srbiji ne postoji pravda niti zakon koji stiti posten narod niti je narodu ustavom zagarantovana bezbednost,kriminalci su zakonom zasticeni a sud ih redovno pusta na slobodu i smanjuje im kazne, dovoljan je primer o amnestiji gde je pusteno iz zatvora hiljade siledzija i kriminalaca zahvaljujuci srpskom sudstvu

  • Kolubarac Vreme: 09.12.2012 19:00h

    "Ne mogu prolaznici da nam batinama vaspitavaju decu". Mogu gospođo! Zato što Vi niste sami vaspitali svoje dete, mislite li da neko drugi treba da trpi njenu bahatost i bezobrazluk. Ništa se ne dešava slučajno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP