Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEBOJŠA STEFANOVIĆ TVRDI

Ne preti nam uvođenje viza, za sada

Autor: Beta | 27.02.2015 - 18:29:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je danas u Subotici da za sada nema pretnji da će biti ukinut režim putovanja državljana Srbije uz emlje EU bez viza.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Tanjug/AP

Kako je saopštio MUP, Stefanović je posle posete subotičkoj Policijskoj upravi ocenio da je Srbija "ozbiljnim i napornim radom" poslednjih nekoliko meseci, pokazala da se odgovorno odnosi prema svojim obavezama i prema partnerima iz EU.
- U poslednjih 48 časova nije bilo ilegalnih migranata u nedozvoljenom prelasku državne granice. To ne znači da ih, možda, više neće biti, ali je njihov broj drastično smanjen u odnosu na januar i početak februara, kada je bila najveća frekvencija tih ljudi - rekao je ministar.
Stefanović je ocenio da je saradnja srpske i madjarske policije "tradicionalno dobra" i dodao da je tokom prethodnih godinu dana intenziviran broj zajedničkih patrola na granici, "ne samo zbog ilegalnih migranata, već i u cilju suzbijanja krijumčarenja i drugih krivičnih dela".
On je dodao da će, "sve dok traje procena da postoji rizik po granicu Srbije", ostati na snazi mere koje obuhvataju povećan broj pripadnika granične policije, patrole pripadnika Žandarmerije na srpsko-mađarskoj granici i primenu novih metoda rada i savremene tehnike.
- Hoćemo da obeshrabrimo sve koji misle da će Srbiju koristiti kao rutu za ilegalni prelazak. Ne želimo da dozvolimo da bilo ko smatra da će ilegalno preći našu granicu. Hoćemo da pokažemo da imamo čvrstu granicu i da svoje obaveze shvatamo ozbiljno - istakao je Stefanović.
Govoreći o stanju bezbednosti u Subotici, Stefanović je kazao da je ukupan broj prijavljenih krivičnih dela na teritoriji koju pokriva ta uprava, 2014. godine opao za 13 odsto u odnosu na prethodnu.
Po njegovim rečima, prioritet MUP-a je povratak policije u lokalnu zajednicu zbog čega je planirano uspostavljanje policijskih ispostava, stanica ili odeljanja, "kako bi gradjani osetili vidljivo fizičko prisustvo uniformisane policije na ulici".
- Hoćemo da se u svim opštinama i mesnim zajednicama fomiraju odbori za bezbednost koji će, zajedno s policijskim službenicima, ukazivati na probleme i zajednički stvarati bolje poverenje izmedju gradjana i policije - kazao je ministar.
Istakavši da rad kriminalističke policije mora biti intenzivniji, Stefanović je dodao da će se raditi na rasvetljavanju svih krivičnih dela, posebno koruptivnih, jer je cilj MUP-a "da jasno pokaže da se kriminal i korupcija u Srbiji ne isplate".
- Bez obzira ko je u pitanju i iz koje je političke stranke, ukoliko počini krivično delo, doći će na udar zakona. Protiv tih osoba podnosićemo krivične prijave i raditi na njihovom procesuiranju - rekao je Stefanović u Subotici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP