Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠA MINISTARKA SAVETUJE

Ne prodavati Telekom, posluje uspešnije od konkurencije

Autor: Tanjug | 02.04.2015 - 15:07:00h | Komentara: 1

Telekom Srbije ne bi trebalo prodavati jer ostvarije godišnji profit veći od profita svih ostalih konkurentnih kompanija zajedno na domaćem tržištu, ocenili su učesnici tribine "Zašto treba srpečiti prodaju Telekoma Srbije".

Aleksandra Smiljanić

Aleksandra Smiljanić | Foto: Blic

 
Prema mišljenju nekadašnje ministarke za telekomunikacije Aleksandre Smiljanić pogrešno je prodavati Telekom iz više razloga, a neki od ključnih su što je to kompanija koja ostvaruje dobre prihode, puni budžet, dobro se nosi sa konkurencijom i čak štaviše uspešnija je prema mnogim pokazateljima od ostalih kompanija koje posluju u toj oblasti na domaćem tržištu.
Smiljanić je podsetila da je Telekom protekle godine ostvario prihod od 80 milijardi dinara, dobit kompanije je iznosila 15 milijardi dinara uprkos kreditu koji otplaćuje a očekivana godišnja dobit, kada otplati taj kredit, bila bi 37 milijardi dinara.

Telekom Srbija

Telekom Srbija | Foto: Profimedia

 
Taj iznos je reda veličine 60.000 bruto plata u Srbiji, što znači da će, kada se proda Telekom, biti manje novca za isto toliko radnih mesta, ukazala je Smiljanić.
Ona je na tribini u organizaciji Samostalnog sindikata Telekoma Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije, navela da nije tačna tvrdnja predstavnika vlade da Telekom ne može da istrpi konkurenciju kao ni to da Telekom ne može da investira.


Prema njenim rečima, Telekom itekako može da investira, i u proteklim godinama investirao je dva puta više od SBB a četiri do pet puta više od Telenora i ViIP-a.
"Ako Telekom bude prodat investicije će se smanjiti, biće otpuštanja i usluge će biti lošije. To nam govori iskustvo zemalja iz regiona koje su svoje državne telekomunikacione kompanije već prodale", rekla je ona.
Kao primer navela je Telekom Hrvatske, koji je prodat Dojče Telekomu, a koji je u poslednjih 10 godina tri do pet puta manje investirao nego Telekom Srbije.

Poslednji komentari
  • pompidu Vreme: 02.04.2015 19:59h

    eee, da se neko već nije ogradio procentualno od prodaje, možda bi vas bivša ministarko i poslušali, ovako....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP