Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVOSAĐANKA NA SUDU ISPRIČALA KAKO SE OSEĆA POSLE NEUSPELE OPERACIJE

Ne smem da idem kod frizera da se ne ugušim od hemikalija!

Autor: N. N. T. | 14.12.2013 - 08:40:00h | Komentara: 0

Na suđenju održanom pred sudijom Klarom Galfi Takač u novosadskom Osnovnom sudu, Nataša Ačanski (50), koju je operisao profesor doktor Dragoljub Zoričić u „MC bolnici“, rekla je da ne bi pristala na operaciju štitaste žlezde da je znala da doktor koji ju je operisao nije endokrini hirurg.

Nataša Ačanski  sa advokatom

Nataša Ačanski sa advokatom

Tuženi se prilikom davanja svog iskaza izjasnio da je on redovni profesor Medicinskog fakulteta i specijalista opšte hirurgije. Tužilja je rekla da je prilikom prijema u privatnu „MC bolnicu“ potpisala uopštenu izjavu kakvu je potpisala i devojka koja je radila silikonske implantate i da nije bila upoznata sa trajnim posledicama operacije. Tužilja je prema sopstvenim tvrdnjama bila upoznata samo sa privremenim posledicama zahvata.


„Doktor Zoričić mi je rekao da se radi o rutinskoj operaciji, sličnoj operaciji krajnika. Tvrdio je da se radi o malom rezu. Posle te rutinske operacije ostala sam bez glasa, napustila crkveni hor, koji sam vodila 27 godina, ne smem da odem kod frizera kako se ne bih ugušila od hemikalija, moram da izbegavam prašinu i ne mogu da prepešačim više od osam stepenica“, ispričala je Nataša Ačanski, boreći se pred sudijom da udahne vazduh.

Tuženi je prilikom svog iskaza pred sudom rekao da je do sada uradio više stotina operacija štitaste žlezde. „U razgovoru koji je prethodio operaciji rekao sam pacijentkinji da će ishod lečenja zavisiti od vrste karcinoma. Rekao sam da postoje moguće komplikacije tokom intervencije. Morali smo tokom hirurškog zahvata da proširimo intervenciju na vađenje preostalog dela štitaste žlezde i uklanjanje dela mišića zahvaćenog malignim procesom. U konkretnom slučaju sam video glasne nerve, koji su bili u bliskom kontaktu sa tumorskim tkivom štitaste žlezde - pojasnio je doktor Zoričić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP