Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EREKTILNA DISFUNKCIJA

Ne stidite se, impotencija nije bauk!

Autor: R. Briza | 08.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Nakon istraživanja koje smo nedavno objavili o impotenciji i činjenici da se s tim problemom suočava svaki drugi sredovečni muškarac, redakcijski telefoni bukvalno su se usijali! Već dva dana jači pol traži informacije “za svog komšiju”, a samo jedan gospodin otvoreno je priznao da ima problem i zatražio da mu pomognemo da dođe do lekara.

Ne kupujte preparate preko interneta jer to može da bude opasno, kažu stručnjaci

Ne kupujte preparate preko interneta jer to može da bude opasno, kažu stručnjaci | Foto: Shutterstock

- Imam problem. Zašto bih to krio! Pa 21. vek je! Želim da se lečim i uživam ponovo u seksu - kazao je jedan naš čitalac. Činjenica je da bi više od 90 odsto muškaraca koji imaju problem s impotencijom moglo da uživa u seksu, samo da ih toliko ne parališe stid da priznaju problem i potraže pomoć.

Seks i pod stare dane


Dr Aleksandar Janičić otkriva da muškarci u svetu uspešno vode ljubav i u šestoj i sedmoj deceniji života.
- Pošto je životni vek duži, danas se radi na tome da svako, u saradnji sa urologom, uspešno ostvaruje seksualne odnose - naglašava taj stručnjak.

Prema rečima dr Aleksandra Janičića, urologa u Kliničkom centru Srbije, svako ko ima problme tri meseca neophodno je da ode u svoj dom zdravlja i zatraži uput za urologa.

- Pregled počinjemo razgovorom. Pacijent bi trebalo da kaže koje tegobe ima, kako se oseća i kako živi s tim. Urolog zatim sprovodi predviđene dijagnostičke procedure, od kojih su prve analize krvi i urina. Sledi ultrazvučni pregled stomaka i male karlice zbog utvrđivanja njihove prokrvljenosti i eventualnih anomalija.
Na kraju, ukoliko ima potrebe za tim, radi se “prostin test” kada se injekcijom u penis lekovima izaziva erekcija. Nije to ništa strašno - objašnjava taj stručnjak i dodaje da se na osnovu svih tih rezultata procenjuje koja je terapijska opcija najbolja za pacijenta.

- Danas više od 90 odsto obolelih od erektilne disfunkcije može uspešno da se leči, čak i posle operacija karcinoma prostate. U tim slučajevima, više od dve trećine pacijenata ne može da postigne erekciju, pa im urolozi, uz lekove, ugrađujuju i penilne proteze - navodi naš sagovornik i dodaje da se posle lečenja svaki pacijent ponovo oseća dobro i ima mogućnost da uživa u seksualnom odnosu kao pre. Na pitanje o starosti pacijenata koji dolaze na lečenje, on kaže da ima i onih koji su mlađi od 30 godina.

- Nekima samo razgovor pomogne. Bitno je ne sprovode samolečenje i ne kupuju razne preparate preko intereneta jer to može da bude opasno - kaže on.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 08.05.2015 09:43h

    da,sve je to lepo ali zašto ne kažete da ugradnja penilne proteze ams 700 koja je i najbolja košta 6000 evra,ima oi od 4000 a i od 2500 hiljade evra ali je najbolja ova od šest hiljadca a država ne pokriva troškove prema tome morate sve sami ko ima para platiće3 ko nema neće i gotovo to govorim iz ličnog iskustva jer i ja bolujem od toga

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP