Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INTERVJU NEDELJE BEOGRAĐANIN MILAN MARKOVIĆ (21), ROŠTILJ MAJSTOR

Ne stidite se posla sve dok je pošten!

Autor: Enis Sadiku | 22.06.2013 - 23:24:00h | Komentara: 9

Milan Marković (21) koru hleba zarađuje pekući roštilj. Kao roštilj majstor radi već dve godine i kako kaže u intervjuu za “Alo!” da se velika toplota lakše podnese ukoliko se ima društvo a on je ponosan što radi sa Natalijom Ksarič iz Rusije, ženom koja se pre šest godina zaljubila u Srbiju i tu ostala do današnjeg dana. Marković takođe kaže da je po završetku srednje ugostiteljske škole svojom upornošću i željom da radi zaposlio u kiosku brze hrane.

Milan Marković

Milan Marković | Foto: M. Mitrović

Da li je teško biti za roštiljom, pogotovo sad kada su temperature na asfaltu preko 40 stepeni?
- Iskren da budem sa ove strane roštilja je znatno toplije, ali napravi se mala promaja i može da se podnese. Najbitnije je kod ovako visokih teperatura da se konzumira što više tečnosti. Takođe je bitno da radimo u paru, pa stignem i da se našalim sa koleginicom. Jer je uz smeh sve lakše.


Kada je teže raditi za roštiljem leti ili zimi?
- Uh, teško pitanje. Zimi si konstantno kraj izvora toplote koje telo akumulira pa se dogodi da po završetku posla u početku ne osetim hladnoću, ali kasnije me sustigne. Takođe leti se viši znojiš zbog visokih temperatura a ujedno te greje i roštilj. Mada, rad leti na roštilju ima i svojih prednosti, jer po završetku posla kada krenem da se vraćam kući ne osećam toplotu asfalta.

Roštilj majstor

Roštilj majstor | Foto: M. Mitrović

Šta je bitno da bi bio dobar majstor roštilja?
- Kao prvo i osnovno je da budeš dobar psiholog i pronikneš u dušu i želju mušterije. Moraš brzo da razmišljaš i provališ kakvu mušterija želi pljeskavicu, lepinju, somun, kobasicu... Dešavalo se da ljudi naruče pljeskavicu, pa se žale jer su dobili toplu lepinju, a ti onda izgubiš vreme objašnjavajući im zašto to tako treba. Takođe se dešavalo da neko ne zna razliku između somuna i lepinje, naruče jedno, a onda kažu da su mislili na drugo. Eto, zato je bitno da si prvo dobar psiholog a pečenje mesa se nauči.


Da li ti je bila želja da radiš za roštiljem ili si bio primoran?
- Po završetku srednje škole prevashodno mi je bila želja da se zaposlim i postanem samostalan. Shodno tome sam tražio posao u struci i našao ga. U početku sam dosta učio od starijih kolega, a sada podučavam druge. I mogu da kažem da sam zadovoljan, radim i zarađujem.

Milan Marković (21), roštilj majstor

Milan Marković (21), roštilj majstor

Tvoji vršnjaci pa i stariji kažu da nema posla i da zbog toga ne rade?
- Šta da kažem ukoliko nema posla u struci bitno je da se nađe neki drugi posao. Jer ne treba bežati od posla. Svako zanimanje ima svoje prednosti i mane. Zar nije bolje raditi neki sezonski posao i doprineti sebi i svojoj porodici, nego da se sedi kod kuće i kukati. Takođe, ima ljudi koji biraju poslove ali zaboravljaju da čovek vredi koliko poslova zna da radi. Vršnjacima bi poručio da ne treba da se stide posla sve dok je on pošten.


Da li si imao nekad neprijatnih situacija tokom rada?
- Nije bilo razloga za to. Mi timski radimo, kuvar je zadužen da napravi pljeskavice i druge mesne đakonije. A ja sam zadužen da pripremljeno meso ispečem i vodim brigu da uvek bude sveže. O tome da je ovde sve kvalitetno i ukusno govori činjenica i da su stranci duševljeni našim proizvodima. Eto čak su u Sloveniji čuli za nas pa kada dođu Slovenci kažu daj i meni što si prošle godine dao Janši.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Vesna Lalić

Kako se odmaraš od posla?
- Ma koji odmor, ne umaram se. Lepo se zabavljamo tako da vreme brzo prođe. Kada završim posao odlazim kući a potom se obavezno viđam se devojkom. sa njom malo propetam pa svratimo u neki kafić da se osvežimo. Ponavljam sve to mogu jer radim i zarađujem. sticajem okolnosti radim ono što volim i drago mi je što na pošten način donosim zaradu.

Toma Blek Panter

Toma Blek Panter | Foto: Z. Lončarević

Ispekao sam pljeskavicu Đilasu i Tomi
- Da li i poznati kupuju kod vas?
- Ja gledam u moj roštilj i bitno mi je da su svi zadovoljni jer za mene su svi ljudi isti. Moje je da ih uslužim i da vidim osmeh i zadovoljstvo na njihovim licima nakon prvog zalogaja. A kad već pitate ostalo mi je sećanju da je gradonačelnik Dragan Đilas svratio i kupio pljeskavicu. Takođe Toma Blek Panter je stalna mušterija on stalno svraća i uzima pljeskavice.

Poslednji komentari
  • MAJA Vreme: 23.06.2013 00:31h

    lepa reklama da li je on vlasnik

  • MAJA Vreme: 23.06.2013 00:33h

    dobra reklama

  • neznalica Vreme: 23.06.2013 00:34h

    dobra reklama

  • Cacanin Vreme: 23.06.2013 00:56h

    Dobro je kad barem u Beogradu ima posla za Beogradjane, a sta da radimo mi Cacani koji nemamo gde da radimo, jer je grad totalno unisten, jedan samo od zadnjih gradova u Srbiji, a mnogi kazu da smo najbolji iako nismo!!!

  • DRAGICA Vreme: 23.06.2013 01:27h

    gde se nalazi hamburgenica..............

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP