Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KETRIN EŠTON PORUČUJE

"Ne treba se radovati pre vremena"

Autor: Beta | 27.04.2013 - 15:37:00h | Komentara: 1

Visoka predstavnica Evrospke unije Ketrin Ešton ocenila je da se ne treba radovati pre vremena sporazumu koji su postigli Beograd i Priština.

Ketrin Ešton

Ketrin Ešton | Foto: AP

"Ne treba se radovati pre vremena. Istorija se još nije završila. Obe države i dalje su na raskrsnici, ali su dva hrabra čoveka već izabrali put mira", navela je Eštonova u autorskom članku koji danas objavljuje moskovski dnevnik Komersant.

Po njenim rečima, poslednjih pola godine ona je posmatrala kako su se premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači preobratili od političara do mirotvoraca, i da su znali da rizikuju, ali ih to nije uplašilo.
"Tači i Dačić su 19. oktobra ušli u moj kabinet u novom sedištu Evopskog komiteta za spoljnu politiku. Nijedan od političara nije znao kako će vest o njihovom susretu prihvatiti u njihovoj domovini.

Prva zajednička fotografija | Foto: FoNet

Jedinu zajedničku fotografiju, koju je napravio naš fotograf, čuvala sam sve dok oba premijera nisu dali saglasnost da se objavi", navela je Ketrin Ešton.

Ona je dodala da je zadatak oba premijera da se "pomogne desetinama hiljada Srba koji žive na severu Kosova".
Po njenoj oceni, obojica su "bili spremni na konstruktivni dijalog", i što je najvažnije, oni su sami tako smatrali.
"Sada Srbija i Kosovo teže da uđu u EU. Sporazumom postignutim prošle nedelje, počeo je proces koji će im omogućiti da postignu svoj cilj", navela je Eštonova i dodala da činjenica da su Dačić i Tači došli u njen kabinet "dokazuje da su ti ljudi imali hrabrosti da zamisle bolju budućnost za svoje narode".
Poslednji komentari
  • Čedomir Cvetković Vreme: 27.04.2013 20:09h

    Vlast, opozicija i rukovodioci iz Kosovske Mitrovice traže referendum o sporazumu sa Prištinom, najvećim nacionalnim problemom Srbije. Ja mislim suprotno:baš zato što je Kosmet kolevka srpske istorije i držanosti, referendum nije rešenje jer će građani na referendumu glasati emotivno bez obzira na realno stanje i naše mogućnosti. Odluku treba da donesu poslanici Skupštine koji moraju dobiti sve relevantne informacije o problemu.Problem je i što ne zastupaju svi akteri interese Srba Na Kosmetu i izvan Kosmeta i što desetak privilegovanih rukovodilaca iz Kosovske mtrovice ne mogu da ucenjuju celu Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP