Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AMNEZIJA

„Ne trebam im ja, cinkare se sami“

Autor: A. Dimitrovska | 23.01.2013 - 00:04:00h | Komentara: 3

Andrija Drašković i Zoran Nedović Šok tvrdili su juče na suđenju Luki Bojoviću da ne znaju ko je hteo da ih ubije 2004, kao i da nikada nisu bili u sukobu sa članovima zemunskog klana koji su optuženi za pokušaj njihove likvidacije.

Andrija Drašković

Andrija Drašković | Foto: Saša Maričić

„Ne znam šta bih ja mogao da kažem o tome. Kako vreme protiče, sve se manje sećam. Sećam se da je prošao neki automobil, čulo se nešto nalik na pucanj i automobil je nestao“, mrzovoljno je govorio Drašković, koji je juče posle više od dve godine, doduše u „marici“, izašao iz sremskomitrovačkog zatvora, gde robija zbog ubistva Zvonka Plećića Pleće. Imena Luke Bojovića, Sretka Kalinića, Miloša Simovića i Vladimira Milisavljevića Budale, optuženih za atentate, juče nijednom nije pomenuo.


Drašković nabacio kilograme

Iako je sproveden iz zatvora gde služi kaznu, Andrija Drašković nije imao zatvorsko odelo već sivu široku košulju i farmerke i nije mogao da sakrije da je nabacio najmanje deset kilograma. Drašković je u zatvoru od kraja oktobra 2010, a na slobodi bi trebalo da se nađe u oktobru ove godine. Pre 15 dana, podneo je sudu molbu za uslovni otpust, o čemu će biti odlučeno do kraja meseca.

„Kako ste došli do toga da su oni pucali na nas? Kao oštećenom, stalo mi je do istine. Sam taj događaj nije bitan. To je prežvakano. Oni se sami cinkare, nemam šta ja tu da kažem, ali postoje događaji koji su prethodili tome i koji su za mene mnogo važniji. Pucali su na mene kad sam se vraćao s aerodroma.

Ko je javio da dolazim, odakle im automobil... Koliko vam je stalo da otkrijete istinu, toliko ćete daleko ići“, obraćao se Drašković sudiji naglašavajući da se ne pridružuje krivičnom gonjenju jer to „nikada nije radio, pa neće ni sada“.


Nedović je još više od Draškovića bio škrt na rečima, a isprva nije ni želeo da odgovara na pitanja advokata odbrane nazivajući ih „menadžerima”.

Miloš Simović i Sretko Kalinić

Miloš Simović i Sretko Kalinić

„ Ničega se ne sećam. Ove ljude (optužene) niti poznajem niti sam imao ništa s njima niti su me oni čačkali niti tražim neku odštetu“, rekao je Nedović i najavio da ga više ne zovu na suđenje jer se neće odazvati. „ Više neću da učestvujem u ovome. Pa vi me kažnjavajte“, dodao je on.

Uviđaj na mestu  ubistva: Atentat na Nedovića

Uviđaj na mestu ubistva: Atentat na Nedovića | Foto: Vladislav Mitić

Optužena četvorka tereti se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i pokušaj ubistva Draškovića i Nedovića, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević (25)i Milutin Jovičić (23), za čije se ubistvo terete. Bojović i Milisavljević, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, nalaze u španskom zatvoru.
Poslednji komentari
  • vesna Vreme: 23.01.2013 17:01h

    Da li je kriminalac ili ne ovaj Andrija Draskovic je pravi gospodin!

  • nedjo Vreme: 23.01.2013 21:24h

    vesna,idi kod njega,nisi za bolje

  • Branko Vreme: 24.01.2013 18:09h

    E ovo se zove elegantni MAFIJAS s mozgom...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP