Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVENA PANTELIĆ (26) JEDINA DEVOJKA PREDSEDNIK SEOSKE MZ

Ne zna da muze krave, al’ zna da vodi selo!

Autor: Gane Đorđević | 17.01.2014 - 08:48:00h | Komentara: 10

Nevena Pantelić (26) iz Šušnjara, pored Lazarevca, jedina je devojka predsednik seoske Mesne zajednice u Srbiji. Ona ne zna da muze krave ni da pravi kajmak ili sir, nikada nije čuvala ni hranila stoku, ali je zato završila master studije na Pravnom fakultetu u Beograda i već 15 godina svira violinu!!!

Dobro  se snalazi  u vrućoj  predsedničkoj stolici:  Nevena  Pantelić

Dobro se snalazi u vrućoj predsedničkoj stolici: Nevena Pantelić

Na pitanje kako je odlučila da se kandiduje za mesto seoskog prvaka, odlučna Nevena ima spreman odgovor: „Selo nam je bilo u rasulu, pa je neko konačno morao da udari šakom u sto. I eto, sad sam tu!“


Najmlađa funkcionerka

Na izborima za predsednika MZ za Nevenu Pantelić glasala je većina meštana Šušnjara. Ona je tako postala ne samo jedina devojka u Srbiji kojoj je to pošlo za rukom, već je i ubedljivo najmlađa funkcionerka u opštini Lazarevac. Nova predsednica ipak kaže da je politika ne interesuje i da će funkciju prepustiti nekom drugom čim sredi stanje u selu.

I dok nekolicina zadrtih seoski mudrijaša ispod oka i s nevericom gleda na novu modu, da im ženska vodi politiku, Nevena je već počela da sređuje stvari. Okrečen je Dom, renoviran je bife fudbalskog kluba, nasut je put do seoskog groblja, a kapela će uskoro dobiti struju.

- Mora da se radi inače smo propali. Ako sami ne budemo rešavali naše zajedničke probleme, teško da će nam u tome pomoći neko sa strane - jasna je ambiciozna Nevena. Otkad je zasela u vruću predsedničku stolicu, osim što razmišlja o planovima vezanim za budućnost i prosperitet živih, ona vodi računa i o mrtvm Šušnjarcima.

- Starosedeoci znaju gde je kome mesto na seoskom groblju, ali pokojnikova rodbina koja se doselila u Šušnjar skoro, pre sahrane dolazi u kancalariju MZ po instrukcije - objašnjava novopečena predsednica kojoj od izbora, kako kaže, telefon zvoni neprekidno.

- Svi bi nešto da me pitaju, a bogami i sve je više onih koji me oslovljavaju sa predsednice - kroz smešak kaže prva dama Šušnjara. Simpatična Nevena je rođena na samoj međi koja ovo malo selo deli od Lazarevca, pa joj je grad uvek bio bliži nego centar sela. Pre izbora nije se petljala u seosku politku, završila je Pravni fakultet, muzičku školu gde je naučila da svira violinu. Nedavno se vratila u rodno selo pošto je u „Kolubari“ dobila posao pravnika.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 17.01.2014 08:15h

    Ајде,бре,направисте девојку на ништа?Као не уме да музе краве?Ако то није радила гарант је гледила кроз плот!Узме столичку и водом из кофе опере кравље виме и завеже њен реп!Седне и другу чисту кофу стави исод вимета краве и оплете горе доле и ,бато,ете ти свеже млеко директ са извора!Да ми неко одговори из Шушњара у вези Дома културе ел може да буде у њему приредба?Сакупите фолклор,музику певаче аматере а ја долазим са прикладним хумором па да частимо госпођицу Пантелић!

  • Zoran Vreme: 17.01.2014 09:58h

    Dragomire nije muza kao sto ti kazes i tu ima majstorije,oni koji znaju gledali su Eru kako pokazuje onoj nazovi starleti pa se vidi da nezna ni on da muze a drugog uci.A sad povodom gospodje jer sigurno je to pa moze se biti i gospodja na selu,jer dosta ih imamo koje odose iz selo u grad pa sad misle da su gospodje. Ali nas narod lepo kaze nije seljak ko je rodjen na selu nego onaj ko se tako ponasa a takvi i u gradu ima mnogo.

  • rada Vreme: 17.01.2014 10:04h

    Nenvena je divna, prepametna devojka, odgovorna i jako dobra u poslu. Drzimo ti fige i samo napred. Svaka cast!

  • zoran Vreme: 17.01.2014 10:43h

    E pa nije jedina ima i u Brestovac opstina Leskovac. Proverite

  • DUSAN Vreme: 17.01.2014 13:11h

    Devojko, dizi dalje ruke od "mudrijasa".Zalosno je sto si pokusala da uzmes Dom seljacima, iako su ga licno oni sagradili, a ti si mozda dvaputa prosla pored Doma za svojih 26 godina (jednom da uzmes kljuceve, a drugi put da das intervju).Gledaj svoja posla ili radi kako treba.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP