Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U PRITVORU

Nebojša Ćeran negirao krivicu!

Autor: Tanjug | 11.09.2013 - 22:29:00h | Komentara: 0

Bivšem direktoru "Kolubare" Nebojši Ćeranu, nekadašnjem članu Upravnog odbora Radosavu Savatijeviću Kenetu i još petorici njihovih saradnika određen je večeras pritvor do mesec dana i pokrenuta je istraga protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebama prilikom eksproprijacije zemljišta oštetili to preduzeće.

Radio sam kako je vlada nalagala: Nebojša Ćeran

 Nebojša Ćeran | Foto: Aleksandar Koković

Pritvor im je posle saslušanja odredio istražni sudija zbog postojanja opasnost da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.


Pored Ćerana i Savatijevića, pritvor je određen i bivšem finansijskom direktoru "Kolubare" Ljubiši Nekiću, bivšem načelniku Službe za eksproprijaciju zemljišta Saši Radanoviću, veštak Branku Vukoviću i pravniku Zoranu Živkoviću.

Ćeran je ranije danas na saslušanju pred Višim sudom u Beogradu, negirao sve optužbe tužilaštva koje mu se stavljaju na teret za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Ćeran je pred istražnim sudijom rekao da ostaje pri svim navodima koje je rekao u policiji, odnosno da "stoji iza svega što je u životu uradio i da bi sve to uradio ponovo", rekla je Tanjugu njegov branilac Zora Dobričanin.

Ćeran se brani da se svojim aktivnostima u "Kolubari" koje su bile usmerene na uvođenje reda, zamerio mnogim moćnim ljudima, znanim i neznanim i da je svoj život zbog toga čak doveo u opasnost.

On je, prema rečima njegove advokatice, očekivao priznanje i nagradu od države zbog svega što je uradio u "Kolubari", a dobio je hapšenje.

Zavođenjem reda u "Kolubari" on tvrdi da je uštedeo stotine miliona evra, a kako je Ćeran rekao u policiji, njegovo hapšenje je znak da se borba protiv korupcije ne isplati.

Pored Ćerana, saslušan je i Savatijević.

Pored Ćerana i Savatijevića, u ponedeljak su uhapšeni i bivši finansijski direktor "Kolubare" Ljubiša Nekić, bivši načelnik Službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Branko Vuković i pravnik Zoran Živković.

Oni se sumnjiče da su od 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od skoro 119 miliona dinara ili oko milion evra na štetu države.

Ugovorom između "Kolubare" i Savatijevića, vrednost njegovih objekta i imovine procenjena na oko 3,5 miliona evra, ali je naknadnim veštačenjem utvrđena stvarna vredost od oko 670.000 evra.

Za sada, na osnovu uplaćenog iznosa, šteta za "Kolubaru" i za budžet Srbije je iznad milion evra, sumnja policija.

Prema zakonu, da bi neko bio obuhvaćen procesom eksproprijacije, neophodno je da bar tri godine ima prebivalište u opštini u kojoj se obavlja taj postupak.
Savatijević je, međutim , prema navodima krivične prijave, prijavio prebivalište dva dana pre uplate avansa, koji je iznosio 35 odsto od ukupne procenjene vrednosti njegove imovine.

Inače, od kraja septembra 2012. godine, Ćeran obavlja funkciju vrioca dunosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP