Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TIJANIN OTAC PROGOVORIO ZA ALO!

Nebojša Ognjanović: Ovo je moja borba!

Autor: Ekipa Alo! | 12.11.2013 - 19:30:00h | Komentara: 20

Nebojša Ognjanović, otac malene Tijane, koja je 15. jula preminula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplantaciju srca, poručio je za „Alo!“ da će se povodom raznih optužbi o sudbini novca sa računa za Tijanino lečenje, a koji je prikupljala cela Srbija, oglasiti tek nakon završetka istrage u koju su uključeni policija i tužilaštvo.

- Ovo je moja borba. Ne mogu još da govorim! Sve dok nadležni organi na završe svoj posao, neću da pričam o tome - poručio je Ognjanović za „Alo!“ preko svojih kolega i prijatelja s kojima je naš list kontaktirao pokušavajući da dođe do njega.

Prekinuo  glasine:  Nebojša  Ognjanović

Nebojša Ognjanović | Foto: Aleksandar Stanković

Ovom rečenicom, koju je za „Alo!“ izdiktirao prijateljima, Tijanin otac praktično je stavio veto na dalje spekulacije u njegovo ime, a u vezi s prozivkama o tome šta će biti sa ostatkom novca, da li će ga porodica zadržati ili pokloniti nekome.
Upravo na osnovu medijskih spekulacija da su Ognjanovići posle Tijanine smrti navodno „očistili“ račun i pritisaka da taj novac treba da daju drugoj bolesnoj deci, reagovalo je Više tužilaštvo, koje je naložilo policiji prikupljanje informacija o celom slučaju. Nalog iz tužilaštva je u policiju stigao u petak, 8. novembra, a Ognjanović će najverovatnije ove nedelje biti saslušan u prostorijama UKP-a.

Tijana Ognjanović

Tijana Ognjanović

 Inače, kako još saznajemo, Ognjanović ni svojim najbližim prijateljima i kolegama u policiji, gde je zaposlen kao glavni sistem specijalista u odeljenju za informacione tehnologije, nije govorio o novcu, već o paklu kroz koji su prošli on i supruga Jelena, a pre svega njihova pokojna ćerkica, kojoj su sve vitalne funkcije u poslednjih 12 dana života bile veštački održavane. 

- On i pre ove medijske hajke nije želeo da govori o tome dok se ne završi ostavinska rasprava, prema kojoj bi on i njegova supruga bili naslednici. I kada priča o Tijani, on samo prepričava kako su se za nju borili i pre odlaska u Hjuston, kako si izgledali njeni poslednji dani u bolnici u Americi, čak nam je pričao da su i jedan zubić morali da joj izvade izvade pod totalnom anestezijom jer su se bojali da rade pod lokalnom zbog stanja njenog srca - priča za „Alo!“ izvor blizak Nebojši Ognjanoviću. Ognjanovićevi bliski saradnici veruju da će on ubrzo izaći u javnost sa preciznim podacima o novcu.
- Znamo ga kao poštenog i vrednog čoveka. Nema nijednu mrlju u karijeri. Zašto do sada nije želeo da odgovara na optužbe, to samo on zna! Ko zna kroz šta čovek prolazi i sada, četiri meseca posle ćerkine smrti - ukazuju Ognjanovićeve kolege.

Istina o novcu

- Građani sakupili 2.580.000 evra za Tijanino lečenje
- Lečenje u Hjustonu plaćeno 1.110.000 dolara
- Prevoz Tijane do SAD plaćen 87.000 evra
- Avio-karte za roditelje plaćene 290.000 dinara
- Tijanina sahrana plaćena 1.600.000 dinara
- Pre odlaska u SAD, majka Jelena na svoj račun prebacila 1.260.000 evra
- Na računu koji se vodi na Tijanu ostalo 405.000 evra
- Na računu koji se vodi na majku Jelenu ostalo 1.260.000 evra
- Jelena je do sada mogla da podigne sav novac
- Novac na Tijaninom računu mora da ide na ostavinsku raspravu
- Ognjenovići nijedan dinar nisu podigli u gotovini

* izvor „Blic“
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 12.11.2013 19:46h

    Nije mi jasno zasto je g.Ognjanovic prebacila novac na svoj racun?Opet negdje u dubini duse vjerujem da se nisu htjeli docepati tog novca.To je bio novac od donacija na Tijanino ime,da li nisu od soka I bola za izgubljenim andjelom ,u nedostatku vremena prebacili novac pravnim putem na fondaciju bolesne djece.Ne zelim grijeh na sebe,a iskreno zalim za Tijanom,dijete ni tamo nema mira.Mala Tijuana andjeo,svi koji Su pokusali bilo Sta protuzakonito uraditi neka se stide.

  • Filip Vreme: 13.11.2013 00:19h

    "- On i pre ove medijske hajke nije želeo da govori o tome dok se ne završi ostavinska rasprava, prema kojoj bi on i njegova supruga bili naslednici."Pa Ognjanovicu,nije Srbija i ceo svet davao novac za tebe i tvoju suprugu vec za lecenje deteta.I to nije novac dat na poklon vec za namenu lecenja.Znaci novac nije ni Tijanin jer do operacije nije ni doslo....Novac hitno oduzeti i preusmeriti drugoj deci koja su bolesna

  • Akcija Vreme: 13.11.2013 00:43h

    Zašto se oglasila Fondacija kraljice, kakve veze imaju oni s prikupljenim novcem. I gde su isplanirali da ode ovaj novac. Ukoliko nije potrošen na lečenje njihove ćerke, treba da se uloži za lečenje dece kojima je hitno neophodno. ILI da se uloži u neophodnu aparaturu za poboljšanje uslova lečenja u Dečjoj bolnici u Beogradu gde će moći sva deca iz Srbije da dobiju najbolje lečenje, a ne da se deca vuku po belom svetu i ne dočekaju izlečenje.A ne da gospodja ministarka zdravlja zabranjuje deci lečenje i kao Vila Ravijojla odlučuje čarobnim štapićem, pa je tako i ovo jadno dete dobilo (zbog položaja svog oca) i više novca nego što je trebalo, dok druga deca "kojima roditelji su niko i ništa" ne dobiju ni za lekove.

  • Igor Vreme: 13.11.2013 01:07h

    Prvo, bilo bi stvarno profesionalno da ovu listu ulaza/izlaza para konvertujete u jednu valutu, npr Evro, a ne dja 2.580.000 evra dja 1.600.000 dinara. Na ovakav nacin ovo nista ne govori. Drugo, ovo nesto opasno nije u redu! Npr, zasto je placeno cak 1.110.000 dolara bolnici, za operaciju koju su oni pristali da urade za 500.000 (a da im se ostatak uplati posle uspesne operacije). Mislim, zasto je uplaceno vise nego duplo od onoga sto je moralo, operacija se nikad nije desila, a sad je kao OK da se usluga koja se nije desila naplati preko dulpo, bez povracaja novca. I to vise niko ne dovodi u pitanje! Ljudi, svaka cast pokojnom detetu, ali je li neko svestan da je nepostojeca operacija NAPLACENA duplo vise nego da je stvarno bila uradjena? 1,1 miliona, i niko se ne zali oko toga. A za resto pare.... To vec svi pricaju...

  • Mrmot Vreme: 13.11.2013 04:29h

    Mda pa sad je jasno. Gospodin radi u policiji,to objašnjava njegovo razbojničko ponašanje... Nećemo od tih para ni dinar videti... Gotovo je,pojeli ga skakavci...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP