Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GLASNO!

Nebojša Stefanovic: Borba protiv korupcije, kriminala i terorizma nema alternativu!

Autor: | 14.11.2014 - 16:51:00h | Komentara: 3

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je pokaznoj vežbi "Oslobađanje talaca u slučajevima masovnih talačkih situacija"

Vežba

Vežba je izvedena kao završna aktivnost višednevnog međunarodnog seminara „Borba protiv terorizma 2014“, kojim su rukovodila dva instruktora i predavača iz Jedinice za spasavanje talaca američkog FBI-ja i instruktori SAJ-a. Glavna tema bila je upotreba i taktika specijalnih jedinica u rešavanju masovnih talačkih situacija, nastalih kao rezultat terorističkog akta.

Vežba

Izražavajući zadovoljstvo što SAJ po šesti put organizuje ovaj seminar, ministar Stefanović je rekao da borba protiv korupcije, kriminala i terorizma nema alternativu.
„Interes Srbije je da sarađuje sa najvažnijim bezbednosnim činiocima, kako u regionu tako i šire. Cilj Ministarstva unutrašnjih poslova i jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije je da se najsnažnije suprotstavi svim vidovima kriminala, korupcije i terorizma. Zato je uspostavljanje, negovanje i razvijanje saradnje sa našim internacionalnim partnerima, naše trajno opredeljenje“, rekao je ministar Stefanović i naglasio da bez jake policije i spremnih pripadnika specijalnih službi, nema ni jake države.

vežba

U vežbi „Oslobađanje talaca u slučajevima masovnih talačkih situacija“ učestvovalo je 36 predstavnika iz 17 specijalnih jedinica policije zemalja jugoistočne Evrope.
Tokom vežbe prikazan je celokupan rad i postupci – operativne procedure svih službi i jedinica uključenih u rešavanje krizne situacije, među kojima su komandni centar, pregovaračka i sanitetska grupa, upadni timovi, trijaža talaca i zarobljenih terorista.
Ministar dr Nebojša Stefanović čestitao je učesnicima i uručio im sertifikate.
Na ovom seminaru je od 2008. godine učestvovalo oko 250 pripadnika specijalnih jedinica policija zemalja u regionu, što je izuzetan rezultat i potvrda renomea koji uživa Regionalni centar za obuku, koji deluje u okviru baze SAJ-a.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 14.11.2014 21:25h

    pitam se zasto neki politicar ili ministar ne izgleda kao neki pripadnik specijalnih jedinica?

  • Mihailo R Vreme: 15.11.2014 01:08h

    ** Nebojša Stefanovic: Borba protiv korupcije, kriminala i terorizma nema alternativu!...** -------------------------------------------------- - Da, tako je ...bar u teoriji odn. u medijima... :))) - A u stvarnosti, rezultata ove borbe posle skoro 3 godine na vlasti nema nigde. Svi oni koje ste prozivali i/ili blatili po medijima (politicari DOS-a, tajkuni, razni 'krupni kriminalci'...) i dalje spokojno spavaju... :(((

  • nenad Vreme: 15.11.2014 08:53h

    Onda prvo mora sebe da uhapsi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP