Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SKUPŠTINE SRBIJE REAGOVAO POSLE PISANJA ALO!

Nebojša Stefanović traži proveru slučaja otpuštene porodilje

Autor: R. Ć. | 29.01.2013 - 22:34:00h | Komentara: 5

Za slučaj Ane Živanović (29), porodilje iz Brusa koja je tri i po meseca nakon porođaja otpuštena sa mesta učiteljice, juče se, posle teksta objavljenog u našem listu, lično zainteresovao i prvi čovek srpskog parlamenta Nebojša Stefanović, saznaje „Alo!“.

Dao novu nadu učiteljici iz Brusa: Nebojša Stefanović

Dao novu nadu učiteljici iz Brusa: Nebojša Stefanović | Foto: FoNet Dragan Antonić

Stefanović, koji se nalazi i na čelu Odbora za prava deteta Skupštine Srbije, odlučio je da preko zvaničnih institucija proveri zašto je majka dvoje male dece ostavljena bez ikakvih prihoda, a na njeno mesto je primljena osoba sa manje iskustva od nje.

Ana Živanović sa  dvoje dece ostavljena  bez prihoda

Ana Živanović sa dvoje dece ostavljena bez prihoda

- Telefonom me je pozvala gospođa iz kabineta predsednika Skupštine Srbije i raspitivala se za moj problem. Rekla je da će ispitati ceo slučaj i tražila da im dostavim podatke o svemu što se dešavalo. Drago mi je da je konačno neko obratio pažnju na moj problem. Posle ovog poziva, dobila sam novu nadu da će moj slučaj biti rešen i da će pravda biti zadovoljena - izjavila je Ana za „Alo!“, dodajući da se nada da više nijedna porodilja ili trudnica neće morati da prolazi kroz ovako mučna iskustva.

Podsetimo, Živanovićeva je 15. januara ostala bez posla posle skoro pet godina rada na određeno vreme u OŠ „Branko Radičević“ u selu Razbojna, iako je bila spremna da prestane da doji bebu i da se vrati na posao devet meseci pre isteka porodiljskog odsustva jer ona i njena porodica nemaju drugi izvor prihoda. Ipak, škola je posle raspisivanja konkursa, na koji se ona uredno prijavila, odlučila da na to radno mesto postavi učitelja koji je angažovan kao njena zamena.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 29.01.2013 23:52h

    Stefanoviću svaka ti čast ako ovaj slučaj isteraš do kraja. Dosta je bilo bahatog ponašanja prema ženama u drugom stanju. Mi smo nacija koja sebi ne može da prihvati takav luksuz. Veliki pozdrav

  • majka Vreme: 30.01.2013 07:58h

    Nije to jedini slucaj. Desava se to i u Ministarstvima i agencijama.

  • Crni Vreme: 30.01.2013 11:01h

    Pa da vise pisete o pravima porodilja koja su nikakva u ovoj zemlji i to svaki dan kao sto znate o nekakvim nebitnim temama ,onda bi se mozda nesto i desilo ,vi kao mediji imate isto moralnu mrlju jer ne pisete vise o takvim stvarima. Dotaknite se i zakona o radu koja porodilje na odredjeno svrstavaju u red nebitnih osoba za ovu zemlju !

  • giant Vreme: 30.01.2013 11:47h

    Učestali su slučajevi diskriminacije pri zapošljavanju u javnoj upravi kao i u nezavisnim državnim organima. Naravno, Žalbene komisije u glavnom odbijaju žalbe, a eventualna "pravda" se tek može ostvariti pred Upravnim sudom Srbije nakon proteka 4,5 godina.

  • poslodavac Vreme: 19.03.2013 07:36h

    Verovatno ima svakakvih slucajeva.Medjutim niko ne proziva drzavu sto sa isplatama porodiljskog kasni i po 4 meseca.Tako da oni koji redovno isplacuju porodiljsko bolovanje moraju da cekaju na povratak svog novca. Stvar je jednostavna.TV dovodi Nevenu Petrusic da prica o diskriminaciji porodilja a ne pita je da li je diskriminacija kad ona potrosi 80 000 eura za izucavanje Aboridzina.U Srbiji ima nekoliko puta vise gladnih i bolesnih Srbidzina na koje niko ne obraca paznju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP