Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAJNJE VREME

Nebojša Stefanović za neometano korišćenje službenih ovlašćenja

Autor: B.J. | 03.09.2014 - 17:38:00h | Komentara: 0

Ministar policije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva pravde, tužilaštva i sindikata o merama koje treba preduzeti kako bi se poboljšale zakonske regulative koje bi omogućile efikasniju primenu policijskih ovlašćenja i veću pravnu sigurnost policijskih službenika prilikom njihove zakonite primene.

I Interpol traga:  Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Oliver Bunić

Priprema ovih izmena je najavljena, nakon što su šumokradice sa Kosova u okolini Kuršumlije ubile žandarma Stevana Sinđelića (30).
- Krajnje je vreme da se ozbiljno posvetimo izmenama zakona i podzakonskih akata koji će obezbediti veću sigurnost za policajce i njihovo neometano korišćenje službenih ovlašćenja. Ovim merama država želi da pošalje jasnu poruku da je napad na policiju napad na državu i da je cilj mera snažna podrška policiji, kako bi se obeshrabrili svi koji misle da je napad na policiju dozvoljen i moguć. Česti napadi na policajce, koji se neretko zadržavaju smrtnom posledicom, bili su okidač za ozbiljnu reakciju - rekao je Stefanović.

Ministar obećao  rešenje: Nikola  Selaković

Nikola Selaković | Foto: RAS

 
Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović i predstavnici tri policijska sindikata: Nezavisnog sindikata policije, Policijskog sindikata Srbije i Sindikalna organizacija Žandarmerije.
Zaključeno je da je neophodno odmah preduzeti aktivnosti na ujednačavanju sudske prakse u kvalifikaciji krivičnih dela učinjenih prema policijskim službenicima, da je potrebno formirati stalne radne grupe Direkcije policije i tužilaštva koje će posebno obraćati pažnju na slučajeve napada na policajce i bez odlaganja, kroz izmene Zakona o policiji precizirati policijska ovlašćenja, pooštriti kaznene politike za krivična dela učenjena prema policijskim službenicima, kao i precizirati kada je policajac na službenoj dužnosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP