Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ ZA ALO!:

Nećemo rušiti
spomenik srpskim žandarmima!

Autor: S.Vojinović | 17.01.2013 - 17:59:00h | Komentara: 10

Spomenik albanskim teroristima u Preševu biće srušen najkasnije za dan-dva i pored toga što su lokalne vlasti u toj opštini zatražile njegovu legalizaciju! Opštinska vlast u Preševu pokušala je da uceni Beograd da će sama izmestiti spomenik ukoliko se ukloni spomen-obeležje koje je pre dva meseca podignuto srpskim policajcima ubijenim u tom kraju!

Na pokušaj Albanaca da trguju spomen-obeležjima, Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, poručio je da spomenik izginulim pripadnicima Žandarmerije neće biti uklonjen ni pod kojim uslovima!

- Albanski predstavnici su poručili da su spremni da spomenik pripadnicima OVBPM-a odnesu na drugo mesto pod uslovom da se ukloni ili sruši spomenik koji je podignut srpkim policajcima koji su poginuli na jugu Srbije u obračunima sa albanskim teroristima. Za spomenik policajcima postoje svi neophodni papiri. Postavljen je pored puta, za razliku od spomenika albanskim zločincima, koji se nalazi u centru Preševa, ispred zgrade opštine. Mi od Albanaca ne tražimo da ga sruše već samo da ga sklone na drugo mesto. Međutim, ukoliko to zaista ne urade, država će ga srušiti najkasnije za dan-dva - rečeno nam je u Vladi Srbije.

Čeka izveštaj: Aleksandar Vučić

Nećemo rušiti spomenik srpskim žandarmima!: Aleksandar Vučić | Foto: FoNet - Božidar Petrović

Povodom ovih zahteva Albanaca, Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik vlade, za „Alo!“ je kratko prokomentarisao da neće biti ispunjeni:

- Spomenik palim srpskim policajcima sigurno neće biti sklonjen!

Ovakav stav države usledio je posle sednice Skupštine opštine Preševo, na kojoj je doneta odluka da se spomenik ne uklanja i da se što pre legalizuje.

Iako je Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo, zvanično demantovao da su pokušali da ucene Beograd, kako saznajemo, albanski lideri su razmatrali i opciju prema kojoj je vlastima u Beogradu trebalo da bude ponuđeno da spomenik pripadnicima OVPBM-a bude izmešten pedesetak metara, u dvorište džamije, ali da za uzvrat i spomenik pripadnicima Žandarmerije kod Lučana bude premešten u bazu Žandarmerije.

Premijer Ivica Dačić naglasio je da država Srbija neće provocirati sukobe, ali da isto tako neće dozvoliti otvorene provokacije, podsetivši da na jugu Srbije ima dvadesetak sličnih spomenika, ali da se oni nalaze kraj puta ili na grobljima, a jedino je spomenik u Preševu postavljen na javnoj površini, ispred opštine u centru grada.

spomenik

Za albance sporan Spomenik policajcima!

Na predlog generala Bratislava Dikića, komandanta Žandarmerije, podignut je spomenik poginulim policajcima iznad sela Lučane, u opštini Bujanovac, u reonu zvanom Gropa, gde su albanski teroristi ubili i izmasakrirali tri policijska službenika.

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić | Foto: Ognjen Radošević

Spomenik je u obliku pravoslavnog krsta, sa grbom Žandarmerije na vrhu i sloganom ispod njega „Sa verom u Boga za Krst časni i majku Srbiju“, visok je četiri metra i širok tri metra, na njemu se nalazi ploča sa konturama Republike Srbije i u središtu se nalaze imena i prezimena zajedno sa fotografijama 20 poginulih policajaca.
Poslednji komentari
  • stevan Vreme: 17.01.2013 18:44h

    nažalost nečeš biti pitan grugi to rešavaju

  • Branko Vreme: 17.01.2013 19:04h

    Dan dva ha ha ha,a Ivica Dacic daje stolicu u UN Siptarima-Ovde se ne zna ko je lud ne zna se...

  • Goran Vreme: 17.01.2013 19:13h

    Ovo je spomenik evropske Srbije!

  • sova Vreme: 17.01.2013 23:43h

    Pa mogao bi spomenik Srpskim policajcima da se izmesti - u Kos. Mitrovicu .

  • Neimar Vreme: 18.01.2013 00:43h

    Drzava su u proteklom vremenu DS i drugari toliko ojadili i stavili u poziciju da sada i za ovako male stvari mora da pazi kako reaguje. Ishitreni potezi nam sada i ne trebaju. Dok se Srbija ne ocisti od kukolja i ova borba protiv korupcijene ne izvede do kraja, necemo ojacati. Kad postanemo dovoljno kredibilni u medjunarodnoj zajednici sto moze da se dogodi vrlo brzo, dole u Presevu ce da igraju drugo kolo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP