Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE OBRATIO SE UČESNICIMA TRILATERALNE KOMISIJE:

Nećemo u EU kao siromašni rođak koga se svi stide!

Autor: I. K. | 02.11.2014 - 08:28:00h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić poručio je juče na početku 38. sastanka Trilateralne komisije u Beogradu, koju mnogi nazivaju i svetskom vladom u senci, da Srbija neće ući u Evropsku uniju kao „siromašan rođak kojeg se svi stide“, već kao zemlja koja ima dobar i razvijen poslovni ambijent.

Reforme donose  bolju budućnost:  Premijer na sastanku  Trilaterale

Reforme donose bolju budućnost: Premijer na sastanku Trilaterale | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

On je naglasio da je Srbija započela reforme koje će joj omogućiti da krene ka boljoj budućnosti i iskoristi sve propuštene šanse iz prethodnih godina.
- Nećemo da budemo siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se svi stide, stvorićemo dobro okruženje, pravu tržišnu ekonomiju kako bi privukli investitore koji će u našoj zemlji moći da zarade, ali i da ostvare punu pravnu sigurnost - izjavio je Vučić.


Misliću o rekonstrukciji
u januaru!

Vučić je juče najavio da će se eventualnom rekonstrukcijom vlade baviti od januara. Na pitanje može li se očekivati rekonstruisanje Vlade, Vučić je kratko uzvratio: „Baviću se time od januara”.

Premijer je rekao da je Srbija nepovratno krenula ka EU i da ima dobre prijateljske odnose sa svim zemljama u svetu, uključujući Rusiju sa kojom ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini.

- Nadam se da će naši gosti videti prednosti ako rade u Srbiji, kao što su to videli naši prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata... Verujte u ono što vidite, ocenjujte nas kao i druge, po istim kriterijumima, bez predrasuda - apelovao je Vučić.

On je podsetio da će Srbija sledeće godine biti i predsedavajuća OEBS i dodao da će na taj način dobiti priliku da pokaže svoju posvećnost miru, stabilnosti i dijalogu kao načinu rešavanja problema.

Skup u Beogradu otvorio je predsednik Trilaterale za Evropu i bivši predsednik Evropske centralne banke Žan Klod Triše, koji je naglasio da želi da vidi kako se ostvaruje san ujedinjene Evrope sa Srbijom i njenim susedima.
- Budite uvereni da smo uz vas kada budete krenuli na težak put poručio je Klod Triše.

Prema njegovim rečima, tokom tri dana zasedanja u Beogradu razmatraće se perspektiva evropskih integracija, situacija u Ukrajini i Rusiji, bezbedonosni izazovi u Evropi i svetu, ali i tehnološke inovacije i istraživanja. Sastanaci Trilateralne komisije održavaju se iza zatvorenih vrata.

Biće sve kao što smo obećali:  Vučić sa meštanima Krupnja

Biće sve kao što smo obećali: Vučić sa meštanima Krupnja | Foto: J. Trijić

Vučić u Krupnju: Do zime sve kuće biće obnovljene i izgrađene!

Nakon Trilaterale, premijer je otputovao u Krupanj, gde je najavio da će kuće, kako je i obećano, biti obnovljene i izgrađene pre zime i da će se i dalje pomogati postradalom stanovništvu slanjem goriva, đubriva, bele tehnike... Vučić se u razgovoru sa meštanima uverio da su izdata ukupno 304 rešenja o pomoći i da je svih 304 realizovano, jer je isplaćeno ukupno oko 67,5 miliona dinara. Premijer je rekao da je u toku gradnja 17 kuća, u koje će se useliti 60 ljudi, a biće podignuto još deset, čija izgradnja nešto kasni zbog čekanja na tender.
- Zima još nije došla, a do zime ćemo završiti sve kako smo i obećali - poručio je Vučić.
On je najavio da će stanovnicima Krupnja stići pomoć i u gorivu, đubrivu, poljoprivrednim mašinama i semenu, za šta je obezbeđeno oko 470.000 evra. Prema njegovim rečima, radiće se i na nasipima reka u okolini, a rešiće se problem nekoliko kuća koje se nalaze na kližištu.
- Znamo za svaku kuću i objekat koliko smo dinara dali - poručio je premijer i dodao da je podneto oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija sa sredstvima namenjenim obnovi poplavljenih područja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP