Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ROĐACI UBIJENIH IZ VELIKE IVANČE PROTIVE SE DA MASOVNI UBICA BUDE POKOPAN U TOM MESTU

„Nećemo ubicu
pored Davida!”

Autor: D. Ćuruvija - B. Jelovac | 14.04.2013 - 13:56:00h | Komentara: 1

„Nećemo da ubica počiva u blizini malog Davida. Njemu nije mesto među nedužnim žrtvama, koje je mučki ubio. To bi iritiralo naše porodice, ali i narod ovog kraja. Za takve nema mesta ovde“, kaže za „Alo!“ Sreten Despotović, kojem je Ljubiša Bogdanović (60), u utorak, u Velikoj Ivanči kod Mladenovca pobio petočlanu familiju.

David Despotović

Ubijen metkom u čelo: David Despotović

Mi ne krivimo Ljubišinu
porodicu jer oni pate isto
kao i mi, kaže rođak ubijenog

Ogorčeni Despotović rekao je juče za naš list da je čuo da masovni ubica koji je za pola sata pobio svojih 13 komšija i rođaka, neće ni biti sahranjen u rodnoj Ivanči već na nekom drugom mestu.

Prvi protiv toga da se ubica sahrani u Ivanči: Sreten Despotović (u sredini)

Prvi protiv toga da se ubica sahrani u Ivanči: Sreten Despotović (u sredini) | Foto: N. Marković

- Čuo sam da je njegova porodica donela takvu odluku jer je zaključeno da je to jedino ispravno. Ja sam prvi protiv toga da se sahrani pored žrtava - naglašava utučeni Depspotović.

Velika Ivanča

Sahrana malog Davida | Foto: Nebojša Marković

Dvogodišnji David Despotović, njegovi roditelji Goran (24) i majka Jovana

Upalili sveće svim žrtvama

Na grobove ubijenih u Velikoj Ivanči juče su izašli rodbina i prijatelji. Doneli su vence jer prekjuče na sahrani nisu mogli ih da polože. Pored svakog groba stajalo je po tridesetak ljudi, a najviše ih je bilo pored svežih humki Despotovića. Na groblju, kraj groba Branka i njegove bake Dobrile bili su i Bogdanovići, a kako nam je rekao jedan od rođaka ubijenih, članovi njihove porodice zapalili su sveće Despotovićima, ali i ostalim ubijenim žrtvama. „Zapalili smo sveće svim žrtvama“, rekao nam je zet Ljubiše Bogdanovića.

(21), deda Mikailo (61) i baka Milena (61), sahranjeni su prekoputa porodične grobnice Bogdanovića, u kojoj su juče sahranjeni Branko Bogdanović (42) i Dobrila (83), koje je Ljubiša prve pobio. Ja sam prvi protiv toga da ga sahrane pored žrtava - utučeno nam je rekao Despotović, kojem je Bogdanović pobio šestoro rođaka, među kojima i dvogodišnjeg Davida, unuka njegovog rođenog brata Mikaila (61).

Aleksandar Stekić (24), kojem je pomahnitali Ljubiša ubio majku Draganu (50) i baku Danicu Stekić (78) u naselju Zavale, nije siguran da li Bogdanović treba da bude sahranjen na istom groblju.

- Ne znam šta da vam za to kažem. Jedino sam siguran da u to dvorište nikada više neću ući, jer je on odatle krenuo u krvavi pohod. Nemam ništa protiv Ljubišnih ćerki i supruge, ali će me to mesto stalno podsećati na zločin- rekao nam je Aleksandar, koji je preživeo masakr svog komšije i rođaka.

Aleksandar Stekić

Aleksandar Stekić | Foto: Emil Čonkić

I rođaci ubijenog Miloša Ješića (48) i njegove majke Ljubine (64) nisu mogli da se izjasne da li Ljubiša treba da bude pokopan na lokalno groblje.

- Ne mogu ništa da kažem. Mi ne krivimo Ljubišinu porodicu jer su oni u istim patnjama kao i mi. Sa njima ćemo i dalje da ostanemo u dobrim odnosima. Danas smo na groblju bili sa Ljubišinom ćerkom, zetom i sinovcem. I oni ljudi ne znaju šta će - rekao nam je Radovan Radosavljević, Milošev brat od tetke, a isto mišljenje deli i Milošev brat od ujaka Dragan Radosavljević.

Velika Ivanča

Neutešni rođaci Despotovića | Foto: Nebojša Marković

Ljubiši metak prošao kroz oko!
Ljubiši Bogdanoviću (60) prema procenama lekara nije bilo spasa, jer je nakon svog krvavog pira u kom je ubio 13 osoba, pucao sebi u glavu, ali mu je metak prošao kroz desno oko i izašao na potiljak usled čega je pao u duboku komu i posle tri dana preminuo.

Javorka Bogdanović

Javorka Bogdanović | Foto: A. Stanković

Međutim, njegova supruga Javorka je imala po svemu sudeći sreće. Ljubiša je najpre ispalio hitac u nju, ali joj je metak prošao kroz obraz neznatno oštetivši tkivo. Iako je u tom trenutku zadobila samo lakšu telesnu povredu nesrećna žena se onesvestila. Njen suprug se vratio kući kada je ispraznio ceo šaržer pištolja CZ88 u komšije, a kada je video Javorku rekao joj je: „Ma majku ti, pa ti si još živa!“, ispričala je žena policajcima. Iako je pucao u nju s namerom da je dokrajči i drugi metak koji je pogodio u vrat nije oštetio ništa od vitalnih funkcija. Tako da su lekari uspeli da joj zrno izvade iz vrata i ona se oporavlja na Urgentnom centru.

Ubica će biti kremiran, ali se ne zna kada!
Vreme i mesto sahrane Ljubiše Bogdanovića još nije poznato. Njegovo telo nalazi se od prekjuče u kapeli u Deligradskoj ulici u Beogradu, a rođaci bi početkom nedelje trebalo da preuzmu njegovo telo. „Ne znamo kada će biti sahranjen. Čekamo da nas pozovu“, rekao nam je Rade, zet Ljubiše Bogdanovića, a nešto više nije mogao ni da nam kaže njegov sinovac Dragan Bogdanović.

Ljubiša Bogdanović

Ljubiša Bogdanović

Ipak, kako saznajemo, Ljubišine ćerke su u dogovoru s najbližom rodbinom odlučile da njegovo telo kremiraju, jer ne žele da im očev grob, uz grobove njegovih žrtava, bude grob spoticanja i razmirica.

Radojica Bogdanović, predsednik MZ Velika Ivanča negira da se u selu piše peticija da se Ljubiša sahrani na lokalnom groblju. „Ne znam ni za kakvu peticiju niti mi je neko od porodica uputio zahtev da se Ljubiša ne sahrani na lokalnom groblju“, rekao je za „Alo“ Jovanović. Dejan Vićevac, član gradskog veća opštine Mladenovac rekao je za „Alo!“ da bi Bogdanović trebao da bude sahranjen u ponedeljak ili utorak, ali više detalja o vremenu ili mestu sahrane nije mogao da iznese.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 15.04.2013 00:03h

    naravno da nije ljudski da se taj skot sahrani pored zrtava

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP