Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIKIĆ PO URUČENJU REŠENJA O SMENI PORUČIO PRETPOSTAVLJENIMA:

„Neću da ostanem u Žandarmeriji!”

Autor: S. Vojinović | 18.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 15

General Bratislav Dikić juče je i zvanično rezrešen dužnosti komandanta Žandarmerije, pošto je premijer Ivica Dačić potpisao dokument o njegovoj smeni, a rešenje mu je juče uručio državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić. Premijer je ovim povodom izjavio da je direktor policije Milorad Veljović predložio, a on potpisao rešenje o razrešenju generala Dikića.

Iduće nedelje  će biti pozvan  u MUP zbog  preraspodele  na novo radno mesto:  Bratislav Dikić

Iduće nedelje će biti pozvan u MUP zbog preraspodele na novo radno mesto: Bratislav Dikić | Foto: Oliver Bunić

- Ja sam ga predložio, ja ga razrešavam. Previše bi bilo da ulazim u to ko ga je predložio i ocenjivao, ko ga podržava, a ko ne - dodao je Dačić, koji je i ministar policije. Kako saznajemo, Dikić se u uniformi juče oko 8.30 pojavio u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova i odmah otišao u kabinet ministra.


Uspon i pad „Malog Legije”


Bratislav Dikić je postavljen za komandanta Žandarmerije u junu 2009. godine, a u policiji je više od 20 godina. Njegova bogata policijska karijera narušena je brojnim aferama koje su poslednjih godina dovođene u vezu sa Žandarmerijom, kao što su optužbe za reketiranje, ucenjivanje, zelenašenje, neovlašćeno prisluškivanje i planiranje likvidacija. Tvrdilo se da od te jedinice pokušava da napravi nekadašnju JSO i da ga u jedinici zovu „Mali Legija“. Dikić je demantovao svoju umeštanost u sve afere i povezanost sa JSO, ali je priznao da je sam autor zakletve Žandarmerije, u kojoj je osnovni motiv Kosovo, a koju je na proslavi u junu prošle godine pročitao pred državnim vrhom i čitavim diplomatskim korom.

- Vukić i Dikić razgovarali su oko sat vremena. Rekao je da je svoj posao radio časno i pošteno, da poštuje odluku, ali da se ne slaže sa razlozima smene. Bio je apsolutno miran i opušten. Komentarisao je kako je on imao jednu viziju Žandarmerije, koja se razlikuje od vizije drugih...

Zamolio je da odmah posle sastanka ode do sedišta Žanadrmerije kako bi se pozdravio sa svojim kolegama. Iduće nedelje Dikić će biti pozvan u MUP, kako bi se dogovorili oko njegovog novog radnog mesta, na koje će biti raspoređen u skladu sa stručnom spremom. On se ovog puta nije izjašnjavao šta bi i gde želeo, ali je da sigurno ostaje u MUP-u.
Samo je kazao da ne bi voleo da se vrati u Žandarmeriju, jer ne želi da u jedinici dođe do podela i problema - priča naš izvor iz Dačićevog kabineta i dodaje da iako je Dačić pre četiri godine zvanično predložio Dikića za ovo mesto, on nije bio njegov lični izbor, već izbor nekih ljudi iz DS bliskih tajnim službama.

- I to svi u policiji znaju. Nadležni će vrlo brzo odlučiti ko će i zvanično preuzeti Žandarmeriju - otkriva naš izvor iz Dačićevog kabineta.

Veljović je u utorak zatražio smenu Dikića, zbog ubistva Aleksandra Nedeljkovića i Srđana Tomića, koje je počinio pripadnik Žandarmerije Aleksandar Krstić. Do izbora novog komandanta Žandarmerije, jedinicom koja broji 4.000 ljudi, komandovaće dosadašnji Dikićev zamenik Milenko Božović.

- Iako njih dvojica nisu bili u dobrim odnosima, svi pripadnici ove jedinice izvršavaju svoje redovne obaveze i Božovićeva naređenja, nema bojkota. Nadležni iz Ministarstva su u stalnom kontaktu sa odredima Žandarmerije. Situacija je stabilna - objašnjava izvor MUP-a za „Alo!“ .

„Dikića su  izdali“:  Aleksandar  Stanimirović

„Dikića su izdali“: Aleksandar Stanimirović | Foto: Goran Srdanov

Stanimirović - „Amadeus bend“: Ugrožena mi je bezbednost!

Članovi „Amadeus benda“, koji su početkom juna snimili video-spot u kojem se pojavljuju Bratislav Dikić i drugi članovi Žandarmerije, juče su ponovo uzburkali javnost napisavši na svom Tviter nalogu: „Smenom generala Dikića, Šiptari dobijaju jug Srbije“, što je naišlo na brojne negativne komentare korisnika društvenih mreža. Klavijaturista benda Aleksandar Stanimirović ističe za „Alo!“ da je razlog ovakvog aktivizma „čist patriotizam i ljubav prema Bratislavu Dikiću“.
- Dobio sam informaciju da mi je bezbednost ugrožena, ali se ne plašim i svuda ću pričati da je smena Dikića veleizdaja koja za cilj ima prepuštanje juga Srbije Šiptarima. Dikića su izdali oni koji su potpisali i naručili njegovu smenu. I njega i njegovog brata znam 10 godina i radi se o čestitim ljudima. Lično sam bio nekoliko puta u Zoni bezbednosti i video da je Dikićeva Žandarmerija jedina koja se bori za našu zemlju - kaže Stanimirović, koji napominje da „Amadeus bend“ nije imao nikakve koristi od saradnje sa Žandarmerijom, te su i spornu pesmu „Moja zemlja“ napisali ne zbog novca, „već zbog Srbije“.

Poslednji komentari
  • mile Vreme: 18.07.2013 07:24h

    Nije odjuren zbog Krstića nego zbog drvosečacorp

  • nana Vreme: 18.07.2013 07:41h

    ko je gledao jednu emisiju na televiziji u kojoj je dikic bio gost ,bilo je jasno ko je i sta je i niko iz "vlasti nije reagovao"

  • maja Vreme: 18.07.2013 09:46h

    Gospodin iz Amadeusa bi trebao da zna da to nije Dikiceva Zandarmerija vec jedinica Zandameria MUP Srbije. Ne bi trebao da se stalno istice svoje neznanje. Ne bi trebalo da svojim ubedjenja iznosi kao jedina ispravna.

  • Rade Vreme: 18.07.2013 10:04h

    Bratislave srpski Sokole! Ko god se izjašnjava u državnim službama kao Srbin u Srbiji taj leti! Ovde samo oni koji grobare državu inarod i koji su inirani u: 1.Masone 2.) Iluminate 3.) Rotarijance itd..., mogu da opstaju. A ne znaju da nasvakoj stepenici čuči jezuita i nadzire ih po nalogu isusovaca iz Vatikana.

  • Laza Vreme: 18.07.2013 11:21h

    Nebih da komentarisem o smeni dikica ali izjava tamo nekog sviraca iz nekog benda , da mu je smenom generala dikica ugrozen zivot, nemogu a da se ne zapitam, na kom je on radnom mestu bio u zandarmeriji na kojoj je funkciji, pa mu prete ili momak hoce malo da se samoreklamira

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP