Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IGL HILS ULAŽE 150 MILIONA EVRA

Nedeljković: Za mesec dana ugovor o "Beogradu na vodi"

Autor: Beta | 16.06.2015 - 11:52:00h | Komentara: 0

Generalni direktor preduzeća "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković najavio je danas da će ugovor između Vlade Srbije i kompanije Igl Hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o zajedničkom ulaganju biti objavljen za mesec dana, kada će i postati pravosnažan.

Beograd na vodi

Beograd na vodi | Foto: Promo

Ugovor je potpisan 26. aprila ove godine, a odnosi se na realizaciju projekta "Beograd na vodi" u okviru kojeg će biti izgarađeno oko dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

Nedeljković je za današnju "Politiku" kazao da Vlada Srbije neće izdvajati novac za "Beograd na vodi" u vidu državne pomoći, već će biti uzet državni kredit od 130 miliona evra od arapskih partnera, po komercijalnim uslovima.
On je potvrdio da će Igl hils uložiti 150 miliona evra u "Beograd na vodi" i isto toliko kao pozajmicu osnivača, koju će vraćati preduzeće "Beograd na vodi" u skladu sa ugovorom.
Po rečima Nedeljkovića, cena kvadrata stambenog prostora u okviru "Beograda na vodi" biće objavljena kad počne izgradnja dve stambene zgrade.
 - Do sada se prijavilo više od 500 zainteresovanih za stanove, uglavnom iz Srbije i dijaspore. Cilj nam je da podignemo nekretnine za različite kategorije kupaca, biće malih stanova za mlađe ljude i porodice, ali i luksuznih nekretnina -  kazao je Nedeljković.
Dodao je da će, čim se odredi cena nekretnina, početi promocija "Beograda na vodi" u drugim zemljama.
Po njegovoj oceni, nema razloga sa strahovanje da će dva miliona kvadrata u Savskom amfiteatru zagušiti tržište nekretnina u Srbiji i domaće građevinske preduzimače izbaciti iz posla.
 - Ovim projektom pokreće se građevinska industrija, ali se i stimiliše privreda i manji investitori da grade komplekse na drugim lokacijama - istakao je Nedeljković za "Politiku".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP