Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZDRAVSTVENI CENTAR BEZ DIREKTORA I ODBORA

Negotinci ostali bez bolnice!

Autor: Radmila Briza | 25.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Zdravstveni centar „Negotin“ već duže od mesec dana funkcioniše totalno „obezglavljen“! Dosadašnjem direktoru dr Tihomiru Milovanoviću istekao je mandat 18. aprila, a isto se desilo i članovima Upravnog i Nadzornog odbora!

Stoje tenderi,  nabavke i bolovanja,  jer se čekaju novi organi upravljanja: ZC „Negotin“

Stoje tenderi, nabavke i bolovanja, jer se čekaju novi organi upravljanja: ZC „Negotin“

Ministarstvo zdravlja, koje je osnivač ZC „Negotin“ i imenuje direktora, kako kažu u „Negotinu“, „pravi se ludo“, iako je prvu informaciju o tome šta se sprema dobilo još u decembru prošle godine, pa 18. marta ove! Poslednji put obavešteno je 15. maja, ali ništa nije preduzelo da ne dođe do tog „bezvlašća“! Zbog toga stoje bolovanja, tenderi i javne nabavke, a platu su primili posle dva dana zakašnjena. Prema rečima izvora „Alo!“ iz ZC „Negotin“, lekari i ostali zdravstveni radnici u toj ustanovi potpuno su sluđeni.


Ministarstvo: Biće za nekoliko dana!


U Ministarstvu zdravlja kažu za „Alo!“ da će najkasnije do kraja nedelje biti imenovan v. d. direktora.
- On će preuzeti obavezu da završi deobni bilans i podelu zdravstvenog centra na opštu bolnicu i dom zdravlja. U ovih mesec dana, otkako je starom direktoru istekao mandat, ta zdravstvena ustanova normalno je funkcionisala - kažu oni.

- Direktor je prošle nedelje sazvao sastanak svih načelnika odeljenja i upoznao ih sa situacijom. Rekao je da je očekivao da će Ministarstvo zdravlja da postavi nekoga već 19. aprila, ali da ne zna razlog zašto to nije učinjeno - priča naš izvor i dodaje da zbog takve „jedinstvene i nikad viđene“ situacije u ZC „Negotin“ stoje tenderi, nabavke i bolovanja, jer se čekaju novi organi upravljanja.

Direktor dr Tihomir Milovanović potvrdio je za „Alo!“ da mu je pre više od mesec dana istekao mandat, kao i organima upravljanja bolnice, ali kaže da sve normalno funkcioniše.

Snalazi se kako zna i ume: Tihomir  Milanović

Snalazi se kako zna i ume: Tihomir Milanović


- Plate su legle! U decembru prošle godine, Ministarstvo je dobilo informaciju kada mi ističe mandat, pa u martu, a poslednji put u 15. maja. Šta mi da radimo? Objašnjenje iz kabineta ministra bilo je da, sve dok oni ne imenuju drugog direktora, sadašnji je u obavezi da obavlja tu funkciju. Na čelu sam ZC „Negotin“ 11,5 godina sa prekidima. Nikada se nije desilo u proteklih pet godina da kasni plata ili da nam je blokiran račun - kaže dr Milovanović.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, u fotelju dr Milovanovića najverovatnije bi trebalo da sedene prim. dr Ljubisav Božilović, ginekolog akušer, koji za pola godine ide u starosnu penziju.

- O tome su razgovarali sa mnom u Ministarstvu zdravlja, ali do danas se još ništa ne zna. Bitno je da ZC „Zaječar“ već mesec dana nema organe uptavljanja - kaže on.
Poslednji komentari
  • janko Vreme: 25.05.2015 10:21h

    Gomila Lekara je tužila Centar zbog neisplaćenih zarada.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP