Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEBOJŠA STEFANOVIĆ:

Neistine u medijima o bezbednosti Jankovića

Autor: Tanjug | 09.05.2015 - 14:46:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su neistine i izmišljotine informacije u pojedinim medijima da bezbednost zaštitnika građana Saše Jankovića ugrožavaju četiri osobe zaposlene u državnoj administraciji.

 

Transparentno: Nebojša  Stefanović

 Nebojša Stefanović | Foto: MUP

 - Pojavljuje se nažalost dosta neistina, izmišljotina u različitim medijima, u nekima se čak pominju i nekakvi funkcioneri MUP-a što su potpune laži i neistine -  rekao je Stefanović Tanjugu.

Izmišljeni su i neki savetnici, što je takođe potpuna neistina, naglasio je ministar.
Stefanović je naznačio da se nije radilo o bilo kakvoj proceni MUP-a o njegovoj ugroženosti već da se Janković sam obratio MUP-u, odnosno pre toga BIA, koja je prosledila materijale ministarstvu na čijem je čelu.

Kako je istakao to je nažalost u medijima poprimilo određenu neku dimenziju, a da su te priče očigledno svesno puštene u medije govori i činjenica da je jedan od ljudi koji je bio sumnjiv Jankoviću , zato što se pojavljivao u njegovoj ulici, upravo čovek koji je njegov komšija.

 - Drugu ličnost koju je identifikovao, po njegovom mišljenju kao neko ko može da mu ugrozi bezbednost, je naš proslavljeni rukometni as Peruničić i prosto ne mogu da verujem da iko može na ozbiljan način da razmišlja o ovoj priči -  rekao je Stefanović.

Ministar policije je naveo naveo da je MUP naravno preduzeo sve, da su razgovarali sa svim tim ljudima i utvrdili te činjenice.

 - Prosto se u medijima plasiraju takve vrste informacija koje naravno nemaju nikave veze sa istinom, a služe očigledno da obezbede određenim ljudima neki politički rejting - zaključio je Stefanović.

U pojedinim medijima se navodi da je tužilaštvo na osnovu nalaza policije pokrenulo istragu protiv četvorice osumnjičenih za praćenje ombudsmana a koji su zaposleni u državnim ortganima i imaju kriminalni dosije.

Prema saznanjima lista Danas među njima je savetnik u MUP-u i šef obezbeđenja jednog visokog državnog funckionera, a Blic kaže da grupu čine državni sekretar u jednom ministarstvu, blisku saradnik aktuelnog ministra, pripadnik jedne bezbednosne službe sa krivičnim prijavama i kontroverzni biznismen.

Kaže se i da je Janković praćen sa ciljem da se inscenira incident u kojem bi  Janković oštrije ili čak nasilno regaovao što bi bilo zabeleženo kamerama i snimak emitovan.

- Nismo razgovarali sa Jankovićem, on je u dopisu koji je uputio MUP-u istakao da neće sarađivati sa policijom u ovom slučaju, da se on kao Saša Janković oseća bezbedno i da je ovo uputio BIA kao zaštitnik građana - precizirao je Stefanović.

Ministar je naveo da je Jankoviću pre nekoliko godina uspostavljena mera obezbeđenja po mestu rada, i da će MUP naravno svakom čoveku u Srbiji, ako se utvrdi da postoji bezbednosna ugroženost, obezbediti punu bezbednost i za njega i njegovu porodicu.

 - U ovom slučaju nikakve bezbednosti ugroženosti nema, niti su inforemacije od svih službi bezbednosti MUP ukazivale na bilo šta slično - zaključio je Stefanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP