Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ JAČI OD AMBASADORA SVETSKE SUPERSILE

Neka čeka Kirbi!

Autor: Ekipa Alo! | 03.07.2015 - 16:00:00h | Komentara: 7

Američki ambasador Majkl Kirbi produžio je prijem u svojoj rezidenciji povodom Dana nezavisnosti za više od sat vremena, a sve kako bi događaju prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Čekao sam, čekao premijera ceo dan: Kirbi i Vučić

Čekao sam, čekao premijera ceo dan: Kirbi i Vučić | Foto: Tanjug

Iako je prvobitno bilo planirano da se prijem održi od 16 do 18 časova, ambasador je produžio koktel kako bi predsednik Vlade Srbije imao vremena da posle obaveza u Skupštini stigne na tu proslavu.


Kako je “Alo!” pre nekoliko dana pisao, američki ambasador Majkl Kirbi lično je tražio od predsednice parlamenta Maje Gojković da pomeri sednicu Skupštine Srbije kako ne bi bila održana istog dana kada Ambasada SAD obeležava Dan nezavisnosti u Beogradu.

Međutim, uprkos molbi, sednica je juče održana u predviđeno vreme, a umesto da se skupštinska satnica prilagodi Kibiju, američki ambasador je prilagodio svoju satnicu predsedniku Vlade.

Zorana Mihajlović  otišla pre premijera

Zorana Mihajlović otišla pre premijera | Foto: Vesna Lalić


Interesantno je da je postavljanje poslaničkih pitanja prema poslovniku predviđeno od 16 do 19 sati, a prijem u rezidenciji prvobitno je bio planiran od 16 do18 časova. Premijer Vučić je strpljivo odgovarao na sva poslanička pitanja, a nakon toga se oko 18.45 uputio kod Kirbija. Zajedno sa njim na prijem su otuišli i ministri Bratislav Gašić i Ivan Tasovac.
Za razliku od premijera, koji je ispoštovao skupštinsku satnicu, ministarka Zorana Mihajlović šmugnula je iz parlamenta mnogo ranije kako bi se, zajedno sa svojim dečkom, pojavila kod Kirbija u predviđeno vreme.
Primer Mihajlovićeve sledila je i ministarka Kori Udovički, kao i poslanici Dušan Petrović, Borislav Stefanović i Dragan Šormaz. Iako je predsednica parlamenta Maja Gojković bila “neumoljiva” oko pomeranja sednice, juče je ipak nakratko otišla na prijem, a vođenje sednice prepustila potpredsedniku Igoru Bečiću.

Dva jaja i 30 centimetara

Poslanik Nenad Čanak (LSV) upitao je zašto je proglašen lovostaj na afričku grlicu, objašnjavajući da za to nema razloga i da je zahvaljujući tome Srbija zarađivala od stranih lovaca. Premijer je rekao da ne zna šta je afrička grlica, ali ako se time ugrožava ekonomija, Vlada će promeniti tu odluku, kazao je. Inače, afrička grlica veoma je plašljiva ptica, a rado boravi pokraj vode. Selica je, seli se u oktobru, a zimu provodi u Africi. Dugačka je od 26 do 30 centimetara, a raspon krila je 50 centimetara. Boje je sivkastosmeđe. Sa strane na vratu ima pet crnih pruga, omeđenih srebrnastobelim crtama. Guša i deo grudi su joj crveni, a ostali delovi donjeg dela trupa su plavkastosmeđi. Glas joj je veoma ugodan, a oglašavaju sa dubokim štropotavim „toorrrr – torrrr – torrrr“. Ženka snosi dva bela jaja na kojima naizmenično sede oba roditelja.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Vesna Lalić

Packe Petroviću i Šutanovcu


- Petroviću, nemoj nekoga vi da učite, ko boga vas molim - obratio se premijer poslaniku i lideru Zajedno za Srbiju Dušanu Petroviću navodeći da “nema banke koja nije opljačkana dok ste vi bili na vlasti”. Packe je od premijera dobio i poslanik demokrata Dragan Šutanovac.
- Podsmevate se svojoj zemlji. Niste ni videli podatke, ali se već podsmevate... Ne vičite, upristojite se malo - rekao je premijer.


Šaipe, čestitam što plaćaš struju


Vučić je čestitao poslaniku Šaipu Kamberiju “što plaća struju”. Naime, na jednoj od prethodnih sednica Vučić je prozvao poslanike s juga Srbije zbog neplaćanja struje. On je naveo da je nivo naplate struje podignut za 4-4,5 odsto i to ćemo nastaviti.

Deset pitanja Živkovića


Poslanik Nove stranke Zoran Živković postavio je Vučiću deset pitanja, među kojima su i ko krade struju u Srbiji, kada će biti zaustavljeno partijsko zapošljavanje i kada će „Mercedes“ da stigne u Srbiju... Kako Živković nije bio zadovoljan odgovorima, Vučić je izrazio žaljenje što najbolje napore ne želi da razume. Živkovića je Vučić optužio za licemerje navodeći datume iz prošlosti kada je poskupela struja. A Živković je pak, odgovarajući, Vučićevu reakciju nazvao “arhilicemerjem” i poručio da njegova statistika “nema veze sa životom napolju”.

Poslednji komentari
  • Mladen Vreme: 03.07.2015 16:10h

    Ambasador strane zemlje je trazio da se pomeri sednica skupstine? Mislim da ovog nema ni u jednoj banana - drzavi...

  • jo Vreme: 03.07.2015 18:35h

    hahahahahahaha....eh kad bi jos bar neki deo ovoga bio istina bilo bi super....

  • Dr Iggyy Vreme: 03.07.2015 18:40h

    Bravo Vučko! Sada si nekog obradovao, bio si muško. Bio si u Skupštini i u američkoj ambasadi, kod prijatelja Kirbija. Ako ti zamere, baš te briga. Pokazao si ti dasi TI.

  • boban nis Vreme: 04.07.2015 22:31h

    Bravo...njima (Cia...i ostala mnogobrojna rodbina) je i cilj da se palimo na nihove "statistike" za koje svi znaju koliko su realne!

  • Dragan Vreme: 04.07.2015 22:49h

    Nemam lepo misljenje o Fortuni jer su nadmene,uclanjuju samo intelektualce a na proslavama su sve sami penzioneri samo im sah fali i na kraju nisu mi nikoga nasli nakon 5 godina mog konstantnog uclanjenja i pokusaja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP