Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUKE KRAGUJEVČANA

Nekima porez veći i 500 odsto

Autor: Tanjug | 12.06.2015 - 13:21:00h | Komentara: 0

Poreski obveznici u Kragujevcu rešenja o porezu na imovinu za 2015. godinu dobiće krajem ovog meseca, izjavila je danas Tanjugu portparol gradske Poreske uprave Sanja Stanojević.

evro novac pare

Ilustracija | Foto: Profimedia

Naglašavajući da će se dostava tih rešenja fizičkim licima vršiti preko mesnih zajednica i mesnih kancelarija, Stanojević tvrdi da će iznos poreza na imovinu za fizička lica, u proseku, biti na istom nivou kao i za 2014. godinu.

- Manji porez na imovinu imaće gradjani koji imaju nepokretnost-građevinsko zemljište u četvrtoj zoni, zato što je prosečna cena kvadratnog metra u toj zoni, na osnovu koje se utvrdjuje porez na imovinu, smanjena sa 990 dinara na 350 dinara - rekla je Stanojević.

Za razliku od njih, pravna lica koja imaju nepokretnost i poslovni prostor u drugoj zoni, dobiće rešenja o porezu na imovinu uvećana za oko 500 odsto.

- Prosečna cena kvadratnog metra za nepokretnost i poslovne zgrade u drugoj zoni je uvećana i ona za 2015. godinu iznosi 107.016 dinara, dok je u prošloj godini iznosila 17.430 dinara - rekla je Stanojević.

Odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvdjivanje poreza na imovinu za 2015. godinu, donelo je gradsko veće Kragujevca krajem prošle godine.
Prema toj odluci, koja je objavljena na sajtu gradske uprave, na teritoriji Kragujevca odredjeno je šest zona za utvrdjivanje poreza na imovinu za 2015. godinu.
Tako, prosečna cena kvadratnog metra za utvrdjivanje poreza na imovinu za stan u ekstra zoni iznosi 100,8 hiljada dinara, dok u četvrtoj zoni iznosi 69,3 hiljade dinara.
Prosečna cena kvadratnog metra za oporezivanje kuće u ekstra zoni iznosi 43,9 hiljada dinara a u poslednoj, šestoj zoni 6,6 hiljada dinara.
Kada je reč o poslovnim zgradama i drugim nadzmenim i podzemnim gradjevinskim objektima koji služe za obavljanje delatnosti, cena kvadratnog metra, za obračun poreza na imovinu, u ekstra zoni iznosi 105,2 hiljade, odnosno nešto više od 107 hiljada dinara ukoliko su objekti u prvoj i drugoj zoni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP