Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAT KONKURENCIJE?

Neko sabotira kablovskog operatera

Autor: Tanjug | 09.06.2015 - 10:14:00h | Komentara: 1

Havarija na optičkoj mreži kompanije "Orion telekom" izazvana je namerno, jer je magistralni optički kabl presečen na više mesta, u šahtu postojeće TT kanalizacije, dok su optički kablovi drugih operatera neoštećeni, saopšteno je danas iz "Orion Telekoma".

Optički kabl

Ilustracija | Foto: Profimedia

Kako je navedeno, to je prvi put u istoriji kompanije "Orion telekom", da je neko namerno isekao vidno obeležene optičke kablove, kako bi naneo štetu i kompaniji i korisnicima.

"U pitanju je jasan pokušaj da se destabilizuju i ugroze telekomunikacione veze mnogih državnih i finansijskih institucija, s obzirom da je kompanija "Orion telekom", jedan od najvećih dobavljača telekomunikacionih usluga Vlade Srbije i njenih institucija", izjavio je direktor kompanije Slobodan Đinović.

Nadležni istražni organi to delo su okvalifikovali kao "uništenje javnih uređaja za telekomunikacije", što se po podvodi pod dela diverzije i terorizma, a kompanija "Orion telekom" se bez krivice, ipak, izvinjava svim svojim korisnicima koji su osetili posledice ove namerno izazvane havarije, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Djole Vreme: 09.06.2015 12:01h

    Strašno, to je krivično delo. Ovo je namera da se ugrozi rad jednog od najznačajnijih davaoca telekomunikacionih usluga u Srbiji. Nadam se da će krivci za ovo delo biti otkriveni i primereno kaznjeni za ovo divlja[tvo. Razvoj i rad ove kompanije pratim od njenog osnivanja i želim im svaki uspeh kao i njenom direktoru Djinoviću.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP