Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AH, TAJ MINISTARSKI ŽIVOT...

NEMA KRIZE: Zoranina torba kao 14 plata! (FOTO)

Autor: Damira Ramadani | 17.02.2015 - 20:30:00h | Komentara: 17

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine, infrastrukture i saobraćaja, sa posebnom pažnjom se sređivala za prijem, povodom Dana državnosti, koji je organizovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Bila je obučena u dugu, crnu haljinu, a kosu je podigla u elegantnu punđu. Detalj koji nama nije promakao jeste crna, klasična torba modne kuće „Šanel“, čija cena se kreće i do neverovatnih 683.000 dinara ili da budemo jasniji 13,66 prosečnih plata u Srbiji.

Zorana u pratnji supruga Vladimira stigla na prijem kod Nikolića

Zorana u pratnji supruga Vladimira stigla na prijem kod Nikolića

Na vrtoglavu cenu svakako je uticala i veličina torbe, jer ovde nije reč o pismo-tašni ovog svetskog brenda. Torba se na pojedinim sajtovima može naći i po nešto nižim cenama, pa ako budete vredni i uporni, možete polovnu, ali kao novu, pazariti i za samo 2.640 dolara ili 280.906 dinara. Mada i ova niža cena je samo pusti san mnogih žena i devojaka u Srbiji, gde je prosečna plata u decembru 2014. godine iznosila 49.970 dinara.


Sudbinski susret sa Tomom

- Ne razumem kako žena može izaći iz kuće a da se malo ne dotera – ako ni zbog čega, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš tog tada ima zakazan sudar sa sudbinom. A najbolje je izgledati što je lepše moguće za sudbinu - rekla je čuvena Koko Šanel, čiju torbu je mistarka Zorana nosila prilikom sudbinskog susret sa Tomislavom Nikolićem, sa kojim je prethdnih meseci razmenila mnogo oštrih reči. A možda je htela i da zaseni prvu damu Dragicu Nikolić, koja je poznata kao ljubitelj skupih torbi i krpica.

- Torbu sam dobila pre dve godine, poklonio mi je moj nevenčani suprug i ne stidim se što je imam. Na primer, da je nisam dobila od njega, možda bih mesecima štedela i kupila - rekla je ministarka za „Alo!“, kada smo je upitali kada je kupila torbu i koliko ju je platila. Inače, ministarkin partner je Vladimir Atanacković, čovek koji je radio u više privatnih kompanija, ali je bio i savetnik u Ministarstvu energetike.

Mihajlovićeva je inače druga ministarka iz Vlade Srbije koja je pokazala slabost prema ovom ekskluzivnom svetskom brendu, a najpre je Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije, prošetala maramu iste modne kuće. Inače, slične „šanel” torbe poput Zoranine svojevremeno su u javnosti pokazale Mira Marković i Ružica Đinđić.

Cena sitnica

Cena sitnica

Prema izveštaju koji se nalazi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ministarka Mihajlovićeva ni u Vladi Srbije, ni na Univerzitetu u Beogradu, kao ni u Fondu za razvoj Srbije ne prima platu. Jedini prihodi koji su navedeni su 43.615 dinara, koje dobija kao predsednik Upravnog odbora direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, i tu sumu mesečno preusmerava u humanitarne svrhe. Od nekretnina poseduje četvorosobni stan od 140 metara kvadratnih, koji je stekla zajedničkom izgradnjom, a vozi „tojotu RAV4“ (2008. godište), koju je kupila na lizing, štedne uloge nema ni u zemlji, ni u inostranstvu.

Dragica i Kolinda

Dragica i Kolinda

Kolinda kopira Dragicu!

Novoizabrana predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je na polaganju zakletve u nedelju svojim stajlingom neodoljivo podsećala na našu prvu damu Dragicu Nikolić. Ona je za ovaj svečani događaj odabrala haljinu plave boje i sličnog kroja kakvu je pre nekoliko godina ponela i Dragica. Da slučajnost bude veća, čak je i Kolindina frizura podsećala na frizuru Dragice Nikolić.

Poslednji komentari
  • MR Vreme: 17.02.2015 21:02h

    Cekajte, a od cega je gradilka stan ako nema platu, tj. ima samo ovo sto nije dovoljno ni za hleb i benzin? Zar se u Srbiji ne prati zarada i imovinsko stanje svakog pojedinca? Tamo gde ima razlike i nema logike, ispituje se poreklo imovine!

  • VojA Vreme: 17.02.2015 21:35h

    Najbolje bi valjad bilo da ministri i ministarke budu u narodnoj nošnji a torbu nose tkanicu. Onda bi to za nekog bilo u redu.

  • Luna Vreme: 17.02.2015 21:50h

    Da, dobro je rekla, ona bi štedela pa bi imala isto takvu torbu. Blago njoj kada u ovolikoj krizi ima dovoljno visoku platu da može da uštedi za Šanel torbu!!!! Zamislite, kolika njena plata i beneficije moraju da budu da plati preskupu stvar.... Šta reći u ovoj krizi, ljudi ne mogu da nadju normalan posao, onaj ko radi jedva sastavlja kraj sa krajem u državi u kojoj je ona miinistar.....

  • Milisav Vreme: 17.02.2015 22:21h

    A kako vi znate kolika je prosečna plata za decembar 2014.-te, kad pola Srbije nije još primilo platu za decembar? Ja konkretno ni za novembar, ni oktobar. Da ne bude zabune u pitanju je je privreda. A državne pijavice me ne bi čudile i da su već primile platu za februar i akontaciju za mart.

  • Orangutan Vreme: 17.02.2015 22:42h

    Nema veze, nadoknadiće se iz mera štednje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP