Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLAVIČINO ĆOŠE

Nema lekova za visok pritisak, osteoporozu, astmu...

Autor: Ekipa Alo! | 15.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

U beogradskim apotekama trenutno je nestašica pojedinih lekova za terapiju hipertenzije, osteoporoze, astme i za lečenje štitaste žlezde, rečeno je u Apotekarskoj ustanovi „Beograd“.

Nestašica lekova u apoteci

Nestašica lekova u apotekama | Foto: Robert Getel

Milana Dučić iz centra za informisanje AU „Beograd“ rekla je da nedostaju „prilazid“ od pet miligrama za terapiju hipertenzije, „alvodronik“ za terapiju osteoporoze, „durofilin“ za astmatičare, „trimetakor“ za srčane bolesnike... Prema njenim rečima, takođe vlada nestašica pojedinih lekova za lečenje štitaste žlezde, kao što su pojedine doze leka „eutiroks“.


- Situacija se menja iz časa u čas, jedna grupa lekova pristiže, druga nestane, tako da se ne može sa sigurnošću reći kojih će lekova biti za duži period u apotekama, a kojih ne - napomenula je Dučićeva. Podsetimo, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, i pored obećanja, još uvek nije rešila pitanje besplatne hrane za decu obolelu od Batenove bolesti. Od početka godine do danas od tog retkog neurodegenerativnog obolenja umrlo je četvoro mališana.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 15.08.2013 08:51h

    sto ste dosadni sa tim problemima o lekovima,...sacekajte..mora slavica prvo da nahvali svoga.../sta ono bese ciga hvali../ aaa..zastitnika,pokrovitelja, tutora,protazera,lidera,partijskog druga,coveka od cije senke policija ne vidi sunce,supermena....tek pod razno dolaze lekovi,ili recimo Kovin u koji bi MORALA DA ODE....da vidi kako zajedno u ODVRATNIM uslovima zive misevi i ljudi.jeste da narod kaze za te jadnike da su pomerili pamecu,ali meni ne treba neuropsihijatar na celu ministarstva zdravlja da me ubedi da je stanje tu ok,kad sva moja cula koja JESU normalna ubedjuju me da tako nije. slaviceeee ,gdeee siii...izadji iz senke supermena na cistinu. cik ako smes.

  • momazver Vreme: 15.08.2013 18:09h

    kad bolje raznislim NEMOJ NA CISTINUkrij se i dalje iza glupog zakona zbog koga deca u srbiji umiru.zasto ..pa da sam ja roditelj,a ti mi svojim necinjenjem UBIJAS DETE...more ni tebe ni sve one po foteljama sto se zajedno s tobom kriju iza tog zakona ... vama da treba..vi i vama slicni,na TELEFONSKOJ sednici promenili bi i ustav UF BOGA VAM POLJUBIM.dzaba nam novi ministri ekonomije,kulture i poljoprivrede,kad zdravstvo ubija,kako se to lepo politicki kaze , ljudske resurse...ajde..nek ti pomogne taj supermen..mozda stvarno moze..podnosljivo pluta na 2 fotelje,s tvojom to je vec splav.mozda na njemu bude i dobar provod,partijski drugovi u odlicnim su odnosima sa pevacicama sa estrade. slaviceeee.

  • zoran m. Vreme: 15.08.2013 21:16h

    Koga briga za lekove. Vazno je da frizura bude uredna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP