Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA KAŽE VLADIKA NAKON RAZREŠENJA

Nema manastira u Srbiji u kome žena nije spavala

Autor: Alo.rs | 20.05.2015 - 23:01:00h | Komentara: 3

Episkop kanadski Georgije ne žali što ga je Sinod SPC razrešio mada tvrdi da je to učuinjeno bez valjanih dokaza i uz lažna svedočenja.

Vladika Georgijesa damama

Vladika Georgije sa damama | Foto: Blic

- Na teret mi se stavlja da sam gledao u ženske noge, da je žena spavala u eparhiji. Pa pitam ja te vladike da li postoji manastir ili eparhija gde neka žena nije prespavala?! Ko im onda kuva ručak i čisti prostorije? Budalaština je i to da sam sveštenika slao po "vijagru". Imam pojačanu srčanu aritmiju, što moj doktor dobro zna. Od jedne tablete dobio bih srčanu aritmiju sve i da samo sedim - izjavio je Georgije za "Kurir" odmah pošto je razrešen na zasedanju Sinoda SPC.

Vladika tvrdi da mu nije žao što je razrešen. Kaže da za to ne krivi ni sinodsku komisiju, ni one koji su izmaipulisani lažno svedočili o njemu, kao ni one koji su doneli odluku o njegovoj smeni. 

- Sinodska komisija koja je proveravala moj rad u eparhiji nije našla nijedan dokaz za finansijske malverzacije za koje me optužuju - navodi Georgije u izjavi za "Kurir" i napominje da će se posle svega vratiti u Kanadu gde želi da umre i da bude sahranjen.

Poslednji komentari
  • Sarenko Vreme: 21.05.2015 00:10h

    Konacno jedna dobra vest za Srbe koji zive u Kanadi. Sinod je mogao i pre 20 godina da ukloni nedostojnog, ali decenijsko odlaganje neizbeznog je napravilo pustos medju Srbima u Kanadi. Za sve lose sto se desavalo medju Srbima u Kanadi poslednjih decenija je iskljucivo kriv Sinod i Patrijarh, a ne nedostojni Georgije, jer on niti je sam sebe ustolicio, niti je sam sebe uklonio.

  • jovanovic.s Vreme: 21.05.2015 06:08h

    Vratice se u Kanadu da napravi raskol medju vernicima. Vec je napravio lazni sajt "istocnik-istina" (postoji pravi Istocnik, koji je zvanicni sajt )gde sebe velica i hvali a pljuje na SPC, vernike koji ga nisu podrzavali i Patrijarha. On je sramota za srpsku crkvu!

  • Dr. Tucakovic Vreme: 21.05.2015 10:11h

    Verujem da i u Srbiji ponekad prespava poneka zena u manastiru ali sam siguran da ne spavaju sa igumanima ili vladikama kao sto je to obicaj u MIltonsko-Hiltonskom "Manastiru" u Kanadi. Jos je obicaj da se dovodi muzika i pevacice kratkih suknji i dubokih dekoltea u "manastirski" konak. Vazno je da je Sabor konacno postupio po kanonima i oslobodio kanadske Srbe nedostojnojnog vladike. Kad stigne novi vladika morcemo sve to ponovo ocistiti i osvetiti pa da se krene napred.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP