Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEŠKO BOLESNA VESNA CVETKOVIĆ, RADNICA „14. OKTOBRA“

Nema ni za lek ni za hleb!

Autor: S. Milenković | 02.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 14

- Sramota me je što ovo radim, jer znam da će sinu biti neprijatno kada pročita, ali to mi je poslednja nada da neko čuje za moju muku. Nemam drva za ogrev i bukvalno nemam šta da jedem, a o lečenju i da ne razmišljam - ovako svoju tužnu ispovest započinje Vesna Cvetković (51), koja boluje od tumora štitne žlezde.

Potresna priča,  samo jedna od mnogih u Srbiji: Vesna Cvetković

Potresna priča, samo jedna od mnogih u Srbiji: Vesna Cvetković

Vesna je zaposlena u Fabrici hodnih strojeva IMK „14. oktobar“ kao metalostrugar i, kao i drugim radnicima, firma joj duguje 22 plate.
- Poslednje što sam primila bilo je 2.700 dinara sredinom novembra. Imam kredit u banci, koji sam uzela za lečenje deteta pre nekoliko godina, i mesečnu ratu od 7.000 dinara. Dug za struju mi je 60.000 dinara i stalno dolaze da me isključe, a ja nemam čine da platim. Prošle godine umrla mi je majka, prošlog meseca otac i zbog stalnog stresa sam psihički ruinirana. Obraćala sam se za pomoć generalnom direktoru, sindikatu, išla u SNS, ali niko neće da pomogne - kršeći ruke, priča očajna Vesna.


Pre dve godine Vesni je dijagnostikovan tumor štitne žlezde, koji bi trebalo da operiše. Kucala je nesrećna žena na vrata Centra za socijalni rad, tražeći jednokratnu pomoć za lekove, ali su joj objasnili da ne može da dobije ni tu vrstu pomoći, jer je u stalnom radnom odnosu.

- Lekari koji me leče kazali su mi da sam nesavestan pacijent. Još odavno je trebalo da odem u Beograd na analize i operaciju, ali kako da odem kada nemam para ni za paštetu, a kamoli autobusku kartu do Beograda?

Očajna Z. Đ. (49), radnica IMK „14.oktobar“, ubila se krajem juna ove godine skokom sa trećeg sprata zgrade u Dušanovoj ulici, gde je živela kao podstanar. I ona je, kao i Vesna, bila razvedena i imala je ozbiljne zdravstvene probleme.

- I meni ponekad dođe da rešim svoju sudbinu kao ona, ali se setim deteta. Sin mi je uzoran momak. Upisao je Bogosloviju, jer nije imao para da studira prava. Sada ne znam ni kako njemu da obezbedim 10.000 dinara mesečno za stan i hranu - kroz suze kaže Vesna.
Poslednji komentari
  • SASA Vreme: 02.12.2014 09:09h

    Sta reci.Strasno!!!!!!!!!!

  • jelenaml Vreme: 02.12.2014 10:59h

    dajte adresu, neki kontakt

  • jelena Vreme: 02.12.2014 11:16h

    Dajte neki broj tekuceg ili sms...

  • vitez Vreme: 02.12.2014 14:01h

    Eh, sirotinjo i Bogu si teška. Ove iz lokalnih uprava treba linčovati, daju za koncerte i koje kakve gluposti a ne znaju šta im se dešava u komšiluku.

  • kontakt Vreme: 02.12.2014 17:02h

    Kako da je kontaktiramo ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP