Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE NARODNOG POZORIŠTA

Nema para – nema baleta

Autor: Alo.rs | 06.04.2015 - 23:06:00h | Komentara: 1

Zbog nemara, nerada i nezaiteresovanosti resornog Ministarstva kulture i informisanja, Narodno pozorište primorano da otkaže dve baletske predstave, saopšteno je iz ove nacionalne institucije kulture.

narodno pozoriste

Narodno pozoriste | Foto: Mitar Mitrović

Narodno pozorište u Beogradu sa žaljenjem obaveštava širu javnost, svoju publiku, zaposlene u kući i honorarne saradnike, da je zbog nemara, nerada i nezaiteresovanosti resornog Ministarstva kulture i informisanja, primorano da otkaže dve baletske predstave, "Sliku Dorijana Greja" u ponedeljak, 6. aprila i "Žizelu" u utorak, 7. Aprila, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Naime, iako je repertoarom, obavezama i najzad kalendarski Narodno pozorište uveliko ušlo u drugi kvartal tekuće godine, do danas, znači više od tri meseca, Ministarstvo kulture nije našlo za shodno da sa ovom svojom najvećom i najsloženijom institucijom potpiše godišnji ugovor o finansiranju, bez kojeg je nemoguće preneti u budžetu opredeljena sredstva za rad kuće.
I pored toga što je pozorište sve svoje prethodne pravno - finansijske obaveze blagovremeno obavilo, svu potrebnu dokumentaciju na vreme dostavilo, više puta urgiralo i najavljivalo moguće probleme u delatnosti, do današnjeg dana bilo kakva reakcija iz Ministarstva je izostala.
Najzad, s obzirom da se radi o identičnoj situaciji u kojoj se pozorište nalazilo i prošle godine, postavlja se ozbiljno pitanje kompetentnosti ili loše namere Ministarstva prema publici, zaposlenima i nadasve honorarnim saradnicima Narodnog pozorišta, kojima je ovim činom ne samo onemogućeno pravo na rad i zaradu, nego i ugrožena osnovna egzistencija.
Narodno pozorište će sa svoje strane učiniti sve što može i što čini od početka tekuće godine, kako bi sačuvalo repertoar u najavljenom obliku, koristeći sopstvene prihode i druge dostupne finansijske izvore.
Koristimo priliku da se vernoj publici zahvalimo na razumevanju i podršci a saradnicima na strpljenju i iskazanoj vernosti svojoj kući i svojoj umetnosti, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.
 
Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 07.04.2015 10:21h

    Sramota! Sta drugo reci... Jadna si Srbijo sa ovakvom vlasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP