Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HLADNO I UNUTRA I NAPOLJU

Nema struje i grejanja zbog nevremena!

Autor: Ekipa Alo! | 25.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima otklonjeni su kvarovi na dalekovodima izazvani nevremenom, dok je u Ivanjici tokom jučerašnjeg dana još 2.750 domaćinstava bilo bez struje.

Hladno i  unutra i  napolju

Hladno i unutra i napolju | Foto: Miloš Cvetković

- Bez struje su meštani Belih Voda, Bratljeva, Erčega, Kumanice, Čepova, Šarenika, jednoh dela Lise, Osonice, Maskova, Opaljenika, Stanića i Maskova - precizirao je Ivan Stanić, direktor „Elektrodistribucije“ u Ivanjici. Prema njegovim rečima, sve raspoložive ekipe juče su bile na terenu, a u pomoć u otklanjanju kvarova su pritekle i kolege iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Kraljeva. Stanić je dodao da je situacija veoma ozbiljna, budući da je nevreme izvaljivalo ogromna stabla koja su padala preko dalekovoda, a kvarova ima i na niskom naponu.


Čekaju nas sneg i mraz!


U Srbiji će danas biti umereno do znatno oblačno, u većem delu suvo vreme, posle podne sa sunčanim intervalima, na jugu i istoku ponegde sa kišom, a na visokim planinama i sa snegom. Prema podacima RHMZ-a, do 1. novembra jutra će biti hladna, mestimično sa slabim mrazom, po kotlinama i dolinama sa maglom. Tokom dana preovladavaće sunčano vreme sa temperaturom ispod i oko prosečnih vrednosti.

S druge strane, meštani Kruševca su od četvrtka uveče bez grejanja zbog havarije na centralnom kotlovskom postrojenju koje toplotnom energijom snabdeva 80 odsto od ukupno 8.000 potrošača. Radnici toplane uz pomoć varilaca iz „14. oktobra“ i „Trajal korporacije“ juče su otvarali mrežu na četiri mesta i postavljali ventile kako bi se iz sistema izbacio šljunak i mulj koji su i prouzrokovali pucanje osovine na jednoj od šest pumpi. Prema rečima Dragana Azdejkovića, direktora JKP „Gradska toplana“ Kruševac, građani tople radijatore u svojim stanovima mogu da očekuju tokom današnjeg dana.

Zbog kvara u toplani, u kruševačkim školama časovi su bili skraćeni, a u vrtićima i domu zdravlja prostorije su se grejale pomoću klima-uređaja i peći.
Problema sa centralnim grejanjem juče je bilo i u Nišu, kada su pojedini korisnici u centru grada ostali bez grejanja zbog kvara na sistemu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP